|

"All Arts İstanbul" fuarı sona erdi

İstanbul Kongre Merkezi'nde 18 Nisan'da açılan "All Arts İstanbul", yerli ve yabancı koleksiyonerleri ve sanatseverleri bir araya getirdi.

Aa
00:00 - 22/04/2013 Pazartesi
Güncelleme: 09:02 - 22/04/2013 Pazartesi
Yeni Şafak
"All Arts İstanbul" fuarı sona erdi
"All Arts İstanbul" fuarı sona erdi

Ön izleme ve takip eden 4 günde 21 bin sanatseverin ziyaret ettiği fuarda, toplam 50 milyon lira değerinde eser sergilendi.

Koleksiyonerlerin, sanatseverlerin, akademisyen ve sanat profesyonellerinin yoğun ilgi gösterdiği fuarda, İstanbullular ilk kez antika eserler ve geleneksel sanatların önde gelen 260 sanatçısının 880 eserini bir arada görme şansı buldu.

Fuara, galeriler, kurumlar ve müzayede evlerinin yanı sıra sahaflar, ustalar, zanaatkarlar, antikacılar ve yayınlar da katıldı. Klasik Türk Sanatları icra eden ustalara yer verilen bölümde, yazma, hat, keçe, tezhip ve minyatürün de aralarında bulunduğu 12 kategoriden 92 usta ve sanatçı yer aldı. Fuarda sanat kurumları, sanat yayınları, kitapçı ve sahaflar ile 140 katılımcı ağırlandı.

Fuarda, Remzi Gür'ün koleksiyonundan "Divan-ı Hümayun Emanetleri", Papko/Öner Kocabeyoğlu'nun koleksiyonundan "Modern Türk Sanatları ve Heykel Seçkisi" ile Yusuf İyilik'in "Geleneksel Türk Sanatları koleksiyonu", ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü.

Katılımcıların, sanatçıların stüdyolarını ziyaret etme imkanı bulduğu fuarda, müze ve özel koleksiyonlara rehberli turlarla seminer, konferans ve atölye çalışmaları gerçekleştirildi.

Fuarın konferans serisine Prof. Dr. Uğur Derman, Prof. Dr. Gül İrepoğlu, Prof. Dr. Hüsamettin Koçan, Prof. Dr. İskender Pala gibi alanında uzman kişiler konuşmacı olarak katıldı. Konferans programı kapsamında, "Klasik ve Özgün Hat Uygulamalarının Genel Değerlendirilmesi", "Dünya Fuarlarında Osmanlılar ve Oryantalizme Etkileri", "Tarihte Kadın Hattatlar" gibi konular ele alındı.

Konferansların, "İstanbul'da Bir Hamam ve Osmanlı Çinileri" bölümünde ise Başkent Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Filiz Yenişehirlioğlu, Restoratör-Çini Uzmanı Şenay Onuk, Louvre Müzesi Bilimsel Danışmanı Charlotte Maury, Mimar Sinan tarafından inşa edilen "Çinili Hamam"ın çinileri ve Osmanlı çini sanatını, çeşitli yönleriyle değerlendirdi.

11 yıl önce