|

"All Arts Istanbul" yarın açılacak

Türk ve Osmanlı geleneksel sanatlarından antikaya ve modern sanata 260 sanatçı ve 880 sanat eserini bir arada getiren All Arts Istanbul, yarın açılacak.

Aa
00:00 - 17/04/2013 Çarşamba
Güncelleme: 15:01 - 17/04/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
"All Arts Istanbul" yarın açılacak
"All Arts Istanbul" yarın açılacak

İstanbul Kongre Merkezi'nde 21 Nisan'a kadar görülebilecek fuarın tanıtımında konuşan All Arts Istanbul Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güreli, siyasi ve ekonomik güçlenmenin kültür ve sanatla eşdeğer önemde kabul edilmesi halinde ülke gelişmesinin devamlılığından, kentlerin uluslararası tanınırlığından söz edilebileceğini vurguladı.

Güreli, All Arts fuar ve konferanslarının çıkış noktasının İstanbul'u bölgenin merkezi olarak konumlamak ve İstanbul'un bir sanat merkezi sürekliliğini sağlamak olduğunu dile getirdi.

Fuardan

Bölge ülkelerden uzmanlar, kanaat önderleri, koleksiyonerler, akademisyenleri bir araya getiren fuar, Türkiye'de sanata, sanat nesnesine yatırım yapan her kesimden insanı ve kurumu bir araya getirecek bir zemin olmayı hedefliyor.

Kendisini yaygın biçimde ifade etmeyi bulamayan gelenekli sanatları icra eden usta ve öğrencilerine kendilerini sunma ve mevcut galeriler tarafından sahiplenilmelerini sağlama misyonu ile hareket eden All Arts Istanbul, bu amaç için 12 kategoriden klasik Türk sanatları icra eden 92 sanatçıya ücretsiz katılım imkanı sunuyor.

Fuar 140 katılımcı ile 260 sanatçı ve 880 sanat eserini bir arada sunacak.

Çeşitli sergilerin de açılacağı fuar kapsamında sanatçıların stüdyolarına ziyaretler, müze ve özel koleksiyonlara rehberli turlarla seminer, konferans ve atölye çalışmaları gibi paralel programlar yer alacak.

11 yıl önce