|

Altı telin dehaları geliyor

Gitar dünyasının en saygın yorumcuları ile genç yeteneklerini biraraya getiren “Akbank Sanat Gitar Günleri” genç deha Lazhar Cherouana'nın verdiği muhteşem konserle start aldı

00:00 - 7/05/2011 Cumartesi
Güncelleme: 23:17 - 6/05/2011 Cuma
Yeni Şafak
Altı telin dehaları geliyor
Altı telin dehaları geliyor

Akbank Sanat'ın geleneksel hale getirdiği “Gitar Günleri” geçtiğimiz gün Lazhar Cherouana'nın verdiği konser ile başladı. Mayıs sonuna dek sürecek olan etkinlik, dünyaca ünlü ustaları İstanbul'da dinleme olanağı sunuyor.

Akbank Sanat Gitar Günleri, önümüzdeki hafta klasik gitarda müzik otoritelerinden tam not alan, Kraliyet Müzik Akademisi eğitimli Katona Twins'i ağırlayacak. 12-13 Mayıs'ta konser verecek olan Katona Twins, Rodrigo'nun gitar ve orkestra konçertolarının yanı sıra, Vivaldi, Bach ve Tedesco'nun bestelerini de seslendirecek. Günümüzün en yetenekli klasik gitar yorumcuları arasında gösterilen Irina Kulikova ise 17 Mayıs Salı günü dinlenebilecek. Kulikova, en çok kullandığı sıra dışı teknik ile dikkat çeken bir sanatçı. Kendine özgü yorumuyla izleyenleri kendine hayran bırakan Kulikova, İstanbullu müzikseveri, klasik gitarın sınırlarında hoş bir gezintiye çıkaracak.

GİTARDA TÜRK İZLERİ

İrina Kulikova'nın hemen ardından sahne alacak olan Duo Kalkan ise gitarda Türk izlerini takip etmek isteyenler için bulunmaz bir fırsat. Erkin Çavuş ve Reetko Dirks'dan oluşan grup, konserlerinde farklı iki kültürü bir araya getirdikleri 'Planet Kalkan' albümünü izleyenlerle paylaşacak. Eski film müziklerinin caz ve Türk melodileriyle harmanlanacağı Duo Kalkan konseri 20 Mayıs Cuma günü.

STEPAN RAK İLE MUTLU SON

Etkinliğin en öne çıkan isimlerinden biri olan bol ödüllü sanatçı Dale Kavanagh, 26 Mayıs Perşembe günü konser verecek. Uluslararası alanda haklı bir üne sahip olan, solist ve konçerto yorumcusu Kavanagh, Praetorius, Brouwer, Diabelli, Rodrigo, D.Kavanagh, C.Domeniconi ve Villa Lobos'un unutulmaz bestelerini seslendirecek.

Akbank Sanat Gitar Günleri, 31 Mart'taki kapanışını klasik gitarın eşsiz ustası icracı ve besteci Stepán Rak ile yapacak. Rak konserinde kendi bestelerinden oluşan özel bir seçki ile dinleyici karşısına çıkacak.





13 yıl önce