|

Altın Kaz'ı Cem Yılmaz aldı

Kars ayağı bir hayli coşkulu geçen Gezici Festival'in 20 bin Euro değerindeki büyük ödülü Altın Kaz, Sırp filmi Tuzak'a gitti. Ekibi törene gelmeyen filmin 20 bin YTL'lik ödülünü ve kaz heykelciğini Cem Yılmaz kabul etti

Ömer Çakkal
00:00 - 16/11/2007 Cuma
Güncelleme: 09:42 - 16/11/2007 Cuma
Yeni Şafak
Altın Kaz'ı Cem Yılmaz aldı
Altın Kaz'ı Cem Yılmaz aldı

13. Avrupa Filmleri Festivali - Gezici Festival kapsamında gerçekleşen Uluslararası Altın Kaz Yarışması sonuçlandı. Festivalin Kars ayağında gerçekleştirilen yarışmada Altın Kaz ödülünü Srdan Golubovic'in yönettiği 'Tuzak' (The Trap) filmi kazandı. 'Tuzak', 20 bin Euro'luk para ödülünün de sahibi oldu.

Ankara Sinema Derneği'nin Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kars Belediyesi, Statoil ve Akman Holding'in desteğiyle düzenlediği Gezici Festival'in ödül töreni dün akşam Kars Şehir Sineması'nda yapıldı. Ankara Sinema Derneği Başkanı Ahmet Boyacıoğlu ile Kars Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu'nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen törene Kars Valisi Mehmet Emin Ufuk Erdem, Reis Çelik, Erkan Oğur, İsmail Hakkı Demircioğlu, Cem Yılmaz, Nejat İşler, Zeki Demirkubuz ve Erkan Can'ın da aralarında olduğu çok sayıda ünlü sima katıldı.

Esprileriyle Cem Yılmaz'ın damgasını vurduğu gecede Estonyalı yönetmen Ilmar Raag'ın çektiği 'Sınıf' (The Class) filmi 5 bin Euro değerindeki Gümüş Kaz ödülünün sahibi oldu. Gecede, sahipleri törene gelmediği için, Gümüş Kaz ödülünü Erkan Can, Altın Kaz ödülünü ise usta stand-upçı Cem Yılmaz emaneten aldılar. Katinka Farago, Lissy Bellaiche, Nana Djordjadze, Edna Fainaru, Serra Yılmaz'dan oluşan jüri, Romanyalı yönetmen Nae Caranfil'in, Romanya'nın Osmanlılara karşı yaptığı savaşı filme çekmek isteyen bir yönetmenin öyküsünü anlatıldığı 'Sonrası Sessizlik' (The Rest is Silence) filmine de Özel Mansiyon ödülü verilmesini kararlaştırdı. Cem Altınsaray, Murat Emin Eren, Tül Akbal Süalp, Ayla Kanbur, Esin Küçüktepepınar'dan oluşan Siyad Jürisi ise Bronz Kaz'ı, Polonyalı yönetmen Andrzej Jakimowski'nin 'Küçük Oyunlar' (Tricks) filmine verdi.


Festival yarın Samsun'da

Dün akşam Kars Şehir Sineması'nda düzenlenen kapanış töreniyle ödüller dağıtıldı. Ancak Gezici Festival yoluna Samsun ile devam ediyor. Festival, yarın Samsun'a uğrayacak. 20 Kasım'a kadar Samsun'lu sinemaseverlerle buluşacak olan festival, 21 Kasım'da Saraybosna'ya geçecek.

16 yıl önce