|

Antalya Koro Festivali başlıyor

5. Antalya Uluslararası Koro Festivali, 3-6 Nisan'da düzenlenecek.

Aa
00:00 - 29/03/2013 Cuma
Güncelleme: 13:59 - 29/03/2013 Cuma
Yeni Şafak
Antalya Koro Festivali başlıyor
Antalya Koro Festivali başlıyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı'nın Smarts Organizasyon ile ortaklaşa gerçekleştirdiği 5. Antalya Uluslararası Koro Festivali'ne bu yıl 6 ülkeden 10 koro katılacak.

Açılış seremonisi 3 Nisan'da yapılacak festivalde, Almanya, Sırbistan, Türkiye, Belarus, Bulgaristan ve Makedonya'dan yetişkin, genç ve çocuk koroları performanslarını sergileyecek. 

Nikolay Merdzhanov yönetimindeki Antalya Büyükşehir Belediyesi Korosu, festivalde ev sahibi koro olacak. Aynı zamanda Türkiye'yi şef Ayşegül Begüm Kuntman yönetimindeki Boğaziçi Kadınlar Korosu, şef Ömer Yusuf Topçu yönetimindeki İstanbul Kültür Üniversitesi Korosu, şef Neslihan Akman yönetimindeki TED Koleji Atatürk Çocukları Korosu, şef Dilara Bilmez yönetimindeki Amadeus Müzik Okulu Korosu temsil edecek. Konserler Antalya Kültür Merkezi Aspendos ve Perge salonlarında gerçekleştirilecek.

Festivalde korolar, Antalya Senfoni Orkestrası eşliğinde Carl Orff'un ünlü eseri ''Carmina Burana''yı da seslendirecek. 230 kişiden oluşacak topluluğun konseri, 5 Nisan Cuma günü saat 20.00'de gerçekleştirilecek. 

Festivalin ödül töreni ise 6 Nisan Cumartesi akşamı düzenlenecek.

11 yıl önce