|

'Arı filmi' 14 Aralık'ta vizyonda

Aa
00:00 - 6/11/2007 Salı
Güncelleme: 10:54 - 6/11/2007 Salı
Yeni Şafak
'Arı filmi' 14 Aralık'ta vizyonda
'Arı filmi' 14 Aralık'ta vizyonda

Üniversiteden yeni mezun genç arı "Barry B. Benson"un maceralarının ele alındığı "Bee Movie-Arı Filmi", 14 Aralık'ta Türk seyirciyle buluşacak.


FİLMİN YAPIMI 4 YIL SÜRDÜ

Film dağıtım şirketinden alınan bilgiye göre, yapımcılığını Christina Steinberg, yönetmenliklerini Steve Hickner ve Simon J. Smith'in üstlendiği filmin senaryosunu Jerry Seinfeld ile Barry Marder, Spike Feresten ve Andy Robin gerçekleştirdi.

Üniversiteden yeni mezun genç arı "Benson"un maceralarının ele alındığı "Bee Movie-Arı Filmi"nin yapımı 4 yıl sürdü. Animasyon ekipleri, film için 1 milyondan fazla arı yarattı.




İlk tasarım aşamasındaki kazaklı "Benson" beğenilmeyince, yuvarlak hatlarıyla tamamen farklı bir şekle sokuldu. "Benson"a son şeklinin bulunmasından önce 900'e yakın farklı tasarım yapıldı.




49 FARKLI MEKAN ÜRETİLDİ

İnsanlar için New York'u ve arılar için de New Hive'ı inşa eden maket departmanı, "Benson"un yatak odası gibi küçük setlerden, Central Park'taki dev binalara kadar 49 farklı mekan üretti.




Arı kovanı kenti, balmumu ve baldan yapıldı, başka hiçbir materyal veyaelement kullanılmadı. Filmde arılar, kızartmalarını balla yaptı, balsuyu içti, bal yedi, şekerlemelerin üstüne bal koydu, arabalarında yakıt olarak bal kullandı.

Prodüksiyon görevlileri, filmdeki fırtına sahnelerinin gerçekçi olması için yüzlerce gerçek fırtına fotoğrafından yararlandı.

Filmde 40 animasyon sanatçısı, yaklaşık 3 bin 350 kilometre uzunluğunda animasyon hazırladı.




Orman Çetesi-Over The Hedge"den tanınan ayı karakteri "Vincent",filmin hem fragmanında, hem de mahkeme sahnesinde göründü.



Süpermarketteki dergilerden birisinin kapağına filmin sanat koordinatörü Derek McClurg'un resmi konuldu. Filmin yapım ortaklarından Cameron Stevning'in saçı, "Ken" karakterinin saçında kullanıldı. Filmdeki insan karakterler, arılara asla doğrudan doğruya bakmadı ve göz göze gelmedi.



20 BİN ÇEŞİT ARI VAR

Arı kovanlarını ziyaret eden ve arılar hakkında bilgi toplayan film yapımcıları, arılar hakkında ilginç bilgilere de ulaştı. Buna göre, bir arı kolonisinin, yarım kilogram bal üretmek için 55 bin mil uçuş yapması ve 2 milyon çiçeği ziyaret etmesi gerekiyor. Ortalama bir arının ömrü 6hafta olurken, bu süre boyunca ürettiği bal toplamı bir çay kaşığının12'de birini geçmiyor.

Saniyede 200 kez kanat çırpan arıların bu hareketi vızıltı şeklinde duyuluyor. Dünya üzerinde yaklaşık 20 bin çeşit arı türü bulunurken, bunların 4 bin çeşidi Kuzey Amerika kıtasında yaşıyor. Türkiye'de 14 Aralık'ta vizyona girecek filmde, sevimli arı "Barry B. Benson"u Cem Yılmaz seslendirecek.


16 yıl önce