|

Artık tek isteğim köklerime dönmek!

To Billie With Love from Dee Dee albümüyle 2011 Grammy en iyi albüm ödülünü alan caz müziğin ustalarından Dee Dee Bridgewater İstanbullu cazseverlerle bir araya geldi

Harun Karaburç
00:00 - 11/03/2011 Cuma
Güncelleme: 23:05 - 10/03/2011 Perşembe
Yeni Şafak
Artık tek isteğim köklerime dönmek!
Artık tek isteğim köklerime dönmek!

Caz müziğinin usta kadın vokallerinden Dee Dee Bridgewater ikonik caz sanatçısı Billie Holliday'in anısına çıkardığı To Billie With Love from Dee Dee albümü turnesi kapsamında Cemal Reşit Rey'de sevenleriyle buluştu. Bu albümle aynı zamanda 2011 Grammy ödülünü de elde eden dünyaca ünlü vokal, dün akşam kendisini dinlemeye gelenleri muhteşem performansıyla büyüledi. Konser öncesi konuşma fırsatı bulduğumuz Bridgewater ile müziğini, yeni projelerini konuştuk.

Kariyeriniz boyunca hep müzik dünyasının ustalarını saygıyla onurlandırdınız. Bir sonraki albüm çalışmanızda düşündüğünüz bir isim var mı?

Uzun zaman hep onlara hizmet ettim, artık biraz kendime dönmek istiyorum. Tabii bu bir istek, zaman ne gösterir, hangi ruh haline girerim bilemiyorum. Onurlandırılması, anılması gereken çok isim var, ama bunu başkaları da yapabilir. Evet, şu an istediğim kendi köklerime dönmek, bu beni dinlendirecek.

Üç defa Grammy aldınız. Bir sanatçı için bu kadar ödüle layık görülmek nasıl bir duygu?

İlk Grammy'i aldığımda yaşadığım duyguları bir kez daha yaşadım. Belki de bu seferki daha iyi geldi. Bu ödül kendi adıma hayata karşı iyimser bakma çabama katkı sağladı.

Albüme başlarken Holliday şarkılarına getirdiğiniz yorumun beğenilmemesi endişesini duydunuz mu?

Ella Fitzgerald'da olduğu gibi benim Holiday yorumum da hüsran yaratabilirdi. Böyle büyük isimlerin ardından bir şey yapmaya çalışmak zor ve riskli. Her şeye rağmen bu albümü yapmak zorunda hissettim kendimi. Ortaya son derece renkli bir albüm çıktı ve ben projenin sonunda gerçekten kendime özgü ve kendime ait bir sese kavuştum. Yorumlar ise oldukça olumluydu, korktuğum başıma gelmedi.



13 yıl önce