|

Atık hurdalardan 250 kiloluk sanat eseri

Eskişehir''de hurda metal parçalardan yapılan 250 kilogramlık dev ''aslan heykeli'', tüm dünyanın ilgi odağı oldu.

İha
00:00 - 24/01/2014 Cuma
Güncelleme: 14:42 - 24/01/2014 Cuma
Yeni Şafak
Atık hurdalardan 250 kiloluk sanat eseri
Atık hurdalardan 250 kiloluk sanat eseri

Yaklaşık 4 bin hurda parçadan oluşan heykel, Anadolu Üniversitesi''nin heykel atölyesinde yaklaşık bir yılda tamamlandı. Üniversite içerisinde hurdalıklara atılan parçaları toplayarak eşi benzerine az rastlarını bir heykel çalışmasına imza atan Yılmaz, yüksekliği 185 santimetre, uzunluğu 330 santimetre olan 250 kilogram ağırlığındaki heykelinin son halinin fotoğraflarını internette paylaştı.

İlk olarak heykel, dünyada en çok ziyaret edilen ilk 50 blogdan biri olan ''Thisiscolossal.com'' adresinden sanatçı Christopher Jobson''ın dikkatini çekti ve sosyal medya aracılığıyla Türkiye içinde ve dünyanın pek çok ülkesinde kısa sürede yayıldı. Bu sayede Sivas''tan Eskişehir''e yüksek lisans için gelen 29 yaşındaki Yılmaz, uluslararası bir unvana kavuştu.

Yılmaz, gece-gündüz çalışarak yaklaşık bir senede tamamladığı yaptığı heykelin, birebir aslandan 15-20 santimetre daha büyük olduğunu söyledi. Dev aslan heykelini, üniversite hurdalıklarına atılan metal parçalarla hayata geçirdiğini ve işin teknik olarak zorlukları bulunduğunu belirten Yılmaz, ''Metal parçalar, üniversitedeki hurdalıklardan bizim atölyelere getirilir. Biz hurda metal parçaları temizler ve bir heykele dönüştürürüz. Bu aslan da bu şekilde oluştu. Aslan heykelinin yüksekliği 185 santimetre, uzunluğu 330 santimetre ve ağırlığı da 250 kilogramdır. Teknik olarak zorlukları var. Ama anatomisini incelediğiniz ve birebir aslandaki oran, orantıları çözdüğünüz zaman iş biraz daha kolaylaşıyor'' dedi.


10 yıl önce