|

Ayşe Ulucan İstanbul'da konser verecek

Yurt dışında gerçekleştirdiği konserler ve aldığı ödüllerle adından söz ettiren keman sanatçısı Ayşen Ulucan, İstanbul'da konser verecek.

Aa
00:00 - 14/01/2014 Salı
Güncelleme: 14:40 - 14/01/2014 Salı
Yeni Şafak
Ayşe Ulucan İstanbul'da konser verecek
Ayşe Ulucan İstanbul'da konser verecek

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, 29 yaşındaki Ulucan, 22 Ocak'ta Akbank Sanat'ta sahne alacak.

Sanatçı, konserde sahneye 1745 Petrus Guarnerius yapımı kemanla çıkacak. Ulucan, Amerikalı piyanist Stephanie Gurga eşliğinde Mozart ve Bartok'un eserlerini seslendirecek.

Almanya'da 2004 yılında Freiburg Yüksek Müzik Okulu'na Prof. L. Honda Rosenberg'in öğrencisi olarak kabul edilen Ulucan, Rotary Vakfı Müzik Yarışması ile Uluslararası Ludwig Spohr Keman Yarışması'nda birincilik ödülleri, Kültür Bakanlığı Ulusal Keman Yarışması'nda Ayla Erduran Özel Ödülü, Uluslararası Pantcho Vladigerov Keman Yarışması'nda jüri özel ödülleri ile Uluslararası Nuri İyicil Keman Yarışması'nda En İyi Türk Bestecisi Eser Yorumu Özel Ödülü'nü kazandı.

Yurt içinde ve dışında çeşitli "masterclass"lara katılan Ulucan, Ayla Erduran, Suna Kan, Viktor Pikaizen, Lukas David, Ida Haendel, Rosa Fain, Zakhar Bron, Michael Frischenschlager gibi önemli müzisyenlerle çalışma olanağı buldu.

Solist ve eşlikçi olarak uluslararası bir kariyere sahip Amerikalı piyanist ve klavsenci Stephanie Gurga ise Bach'ın "Si Minör Missası"nda Lozan Oda Orkestrası'na ve Brahms'ın keman-piyano sonatlarında ise Gian Paolo Peloso'ya eşlik etti.

10 yıl önce