|

Aziza Mustafa Zadeh geliyor!

00:00 - 7/11/2007 Çarşamba
Güncelleme: 12:26 - 7/11/2007 Çarşamba
Yeni Şafak
Aziza Mustafa Zadeh geliyor!
Aziza Mustafa Zadeh geliyor!

. Uluslararası Antalya Piyano Festivali kapsamında “Cazın Bakülü Prensesi” Aziza Mustafa Zadeh, Antalya'da bir konser verecek.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antalya Kültür ve Sanat Vakfı ve Fazıl Say'ın Sanat Yönetmenliği'ni üstlendiği Uluslararası Antalya Piyano Festivali, dünyaca ünlü piyanistleri sanatseverlerle buluşturmaya devam ediyor. 8. Uluslararası Antalya Piyano Festivali kapsamında, 24 Kasım 2007 tarihinde AKM'de konser verecek olan Aziza Mustafa Zadeh, Doğu-Batı ezgilerini ustaca kullandığı müziğiyle kendisini izleyenleri derinden etkileyerek şiirsel bir yolculuğa çıkaracak.

Mugam olarak bilinen geleneksel Azerbaycan müziğiyle caz müziğinin karışımından oluşturduğu sentezle tanınan piyanist ve besteci Vagif Mustafa Zadeh ile bel canto stili opera şarkıcılığı eğitimi almış şarkıcı Eliza Mustafa Zadeh'in kızları Aziza Mustafa Zadeh, cazın Bakü'lü Prensesi olarak biliniyor.

Aziza Mustafa Zadeh, Sony Records'dan çıkardığı ilk albümünden beri eleştirmenlerce Keith Jarrett, Bill Evans ve Chick Corea gibi sanatçılarla karşılaştırıldı. Müziği, yaşamını adadığı caz müziğiyle Uzak Doğu halk müziklerinin Klasik Batı Müziği tarzında çalınmasının bir karışımı olan Zadeh, son derece gelişkin ritm duygusu, J.S. Bach'ın klavye eserlerinin etkileri ve romantik öğeleri de içeren besteleriyle başarı kazandı.

Sadece piyano çalışıyla değil billur gibi bir sesle caz stilinde söylediği Azeri şarkılarla da dinleyicilerin gönlünde taht kuran sanatçı, ilk başarısını 17 yaşında katıldığı Thelonious Monk Piyano Yarışması'nda kazandı. Yarışmada, Monk'un bestelerini mugam yaklaşımıyla yorumlayan sanatçı bu başarısını daha sonra Avrupa'da aldığı birçok ödülle devam ettirdi. Zadeh, halen bütün konserlerine annesiyle birlikte gidiyor.

Öte yandan, müzikseverler, festival biletlerini www.biletix.com adresinden ve Antalya Kültür Merkezi, Antalya Migros Vakkorama ve Antalya Muske Turizm'den temin edebilirler.

17 yıl önce