|

Bahar ortasında güz aşkı

Keanu Reeves ve Charlize Theron Şeytanın Avukatı'nın ardından bu kez aşk için birarada. Kasımda Aşk Başkadır, ilkyaz ortasında bir güz aşkını anlatıyor.

.
00:00 - 13/05/2001 Pazar
Güncelleme: 16:03 - 21/01/2014 Salı
Yeni Şafak
Bahar ortasında güz aşkı
Bahar ortasında güz aşkı

'Şeytanın Avukatı" filminde sorunlu bir karı-kocayı son derece başarılı bir performansla canlandıran Keanu Reeves-Charlize Theron ikilisini bir kez daha bir araya getiren "Kasımda Aşk Başkadır", Şeytanın Avukatı'nın aksine bu kez romantik bir dram. Reeves bu kez işkolik bir adamı, Theron ise hayatın güzel yanlarının farkında olan ve Reeves'e bu konuda yardımcı olan genç kadın rolünde.

Âşık olmanın insanlara iyi geldiğini, değiştirdiğini, aşkın insana verilen en güzel duygulardan biri olduğunu anlatan film, iki başarılı oyuncunun varlığından destek alsa da bu tür filmlerde kullanılan tüm klişelere sahip, biraz sürprizsiz bir film. Ama bahar aylarını aşkların yenilendiği, güçlendiği aylar olarak gören sinemaseverler için (ismi dışında) hoşa gidecek bir film Kasımda Aşk Başkadır.

Aşkın gücü, aşkın büyüsü

Bir reklam ajansı yöneticisi olan Nelson (Keanu Reeves), kendi içine dönük, geleceğe yoğunlaşmış, duygusal açıdan soyutlanmış, geçmişinden kaçan, bugünden habersiz biridir. Geçmişini hatırlamak isteme de, fakir çocukluğunu, başarısız babasını unutmamaktadır. Nelson'un bu renksiz hayatı, korkusuz güzel Sara (Charlize Theron) ile karşılaşmasıyla son bulur. Sara, çevresindeki insanlarla ilgili, uyum içinde biridir. Hayattan ne beklediğini çok iyi bilir.

Birlikte geçirmek zorunda kaldıkları saatlerin ardından Sara, dünyayı sadece iş zanneden Nelson'la ilgilenmeye başlar. Ne kadar güçlü görünse de Nelson'un kırılgan biri olduğunun farkına varır ve ona ilginç bir teklif götürür. Kasım ayı boyunca içsel bir keşif yolculuğuna çıkacaklar, bittikten sonra her ikisi de kendi yollarına gideceklerdir. Evet, elbette beklenen olur; âşık olurlar ama ya sonra?

KASIMDA AŞK BAŞKADIR

Yönetmen: Pat O'Connor

Senaryo: Kurt Voelker

Oyuncular: Keanu Reeves, Charlize Theron, Jason Isaacs, Greg Germann

Müzik: Christopher Young

Görüntü yönetmeni: Edward Lachman

23 yıl önce