|

Baltık Dans Tiyatrosu Türkiye'ye geliyor

Baltık Dans Tiyatrosu, "Bir Yaz Gecesi Rüyası" ile 19. İstanbul Tiyatro Festivali'nin konuğu olacak.

Aa
00:00 - 14/01/2014 Salı
Güncelleme: 14:27 - 14/01/2014 Salı
Yeni Şafak
Baltık Dans Tiyatrosu Türkiye'ye geliyor
Baltık Dans Tiyatrosu Türkiye'ye geliyor

İstanbul Kültür Sanat Vakfı'ndan (İKSV) yapılan yazılı açıklamaya göre, 2004 yılından bu yana Koç Holding Enerji Grubu Şirketleri Aygaz, Opet ve Tüpraş'ın sponsorluğunda düzenlenen 19. İstanbul Tiyatro Festivali, 9 Mayıs-5 Haziran tarihleri arasında oyun, gösteri, performans ve etkinliklerden oluşan zengin bir programla tiyatroseverlerle buluşacak.

Festivalin ilk sürprizlerinden biri Polonyalı dans topluluğu Baltık Dans Tiyatrosu olacak.

2010 yılında dansçı ve koreograf Izadora Weiss'ın öncülüğünde genç ve yetenekli dansçıların girişimiyle kurulan Baltık Dans Tiyatrosu, Shakespeare'in "Bir Yaz Gecesi Rüyası" adlı yapıtının farklı bir yorumuyla, ENKA Vakfı sponsorluğunda 31 Mayıs 2014 tarihinde yapılacak iki gösteri ile Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde izleyiciyle buluşacak.

Gösteri, 2014 yılında Polonya ve Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerin 600. yıl dönümü kutlamaları için düzenlenecek kültürel etkinlikler kapsamında gerçekleştirilecek. Kutlamalar kapsamında, festivalde başka gösteriler de yer alacak.

Radoslaw Palutkiewicz, 4 - 5 Şubat'ta ENKA'da

Ayrıca, Baltık Dans Tiyatrosu'nda solist dansçı ve Bir Yaz Gecesi Rüyası'nda başdansçı olan Radoslaw Palutkiewicz, iki günlük atölye çalışması için Şubat ayında İstanbul'da olacak.

ENKA Kültür Sanat ve İstanbul Tiyatro Festivali ortaklığı ile ücretsiz olarak gerçekleştirilecek olan dans tiyatrosu atölyesi, 4 ve 5 Şubat'ta ENKA İbrahim Betil Oditoryumu'nda yapılacak.

10 yıl önce