|

Bilge Kral'ın evi restore edildi

Atatürk'ün eğitim gördüğü Manastır'daki askeri idadi binası ile Bosna-Hersek'in ilk Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç'in doğdu ev Türkiye tarafından restore edildi. Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler ve Bosna-Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi üyesi Bakir İzzetbegoviç'in katılacağı törenle 'Bilge Kral'ın restore edilen evinin açılışı gerçekleştirilecek.

Cihan
00:00 - 15/01/2014 الأربعاء
Güncelleme: 11:04 - 15/01/2014 الأربعاء
Yeni Şafak
Bilge Kral'ın evi restore edildi
Bilge Kral'ın evi restore edildi

Başbakan Yardımcılığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler bir dizi açılışlara katılmak ve resmi temaslarda bulunmak üzere 16-19 Ocak tarihlerinde Bosna Hersek ve Makedonya'yı ziyaret edecek.

TİKA tarafından restore edildi

Bosna Hersek Devleti'nin kurucu Cumhurbaşkanı ve 'Bilge Kral' Aliya İzzetbegoviç'in Bosanski Şamac'ta bulunan doğduğu ev TİKA tarafından restore edildi. "Aliya İzzetbegoviç Hatıra Evi" olarak hizmet verecek olan ev, aynı zamanda Bosna Hersek'teki insani yardım kuruluşu "Merhamet"in de bölge merkezi olarak kullanılacak. Merhum Aliya İzzetbegoviç'e ait özel eşyaların sergileneceği bir müzeyi de içerisinde barındıracak hatıra evi, aynı zamanda kültürel etkinliklere de ev sahipliği yapacak.

İşler, Bosna –Hersek ziyaretinde Saraybosna'ya 25 km uzaklıkta yer alan Visoko Belediyesi sınırları içinde TİKA tarafından inşa edilen sağlık merkezinin açılışını da gerçekleştirecek. İşler, kuruluş tarihi 1557 olan ve Hersek Bölgesi'nin tek medresesi olan 150 öğrencinin eğitim gördüğü Karagözbey Medresesi'nin TİKA tarafından yeni inşa edilen binasının açılışını da gerçekleştirecek.

Atatürk'ün okuduğu okul restore edildi

Başbakan Yardımcısı İşler, Bosna-Hersek temaslarının ardından Makedonya'yı ziyaret edecek. İşler, Manastır şehrinde Türkiye ve TİKA tarafından restore edilen Osmanlı döneminde Askeri İdadi Binası olarak kullanılan binanın açılışını gerçekleştirecek. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 1896-1899 yılları arasında öğrenim gördüğü bina bugün Manastır Şehir Müzesi olarak kullanılıyor.

Başbakan Yardımcısı İşler Makedonya'da TİKA tarafından ek binası ve tadilatı gerçekleştirilen Mirko Milevski Lisesi'nin açılışını da gerçekleştirecek.

Başbakan Yardımcısı Emrulah İşler'in, Bosna-Hersek ve Makedonya temaslarına TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam'ın da eşlik edeceği bildirildi.

٪d سنوات قبل