|

Bir hediye olarak Elschenbroich

00:00 - 14/06/2011 Salı
Güncelleme: 22:25 - 13/06/2011 Pazartesi
Yeni Şafak
Bir hediye olarak Elschenbroich
Bir hediye olarak Elschenbroich

39. Uluslararası İstanbul Müzik Festivali bu yıl mekansal anlamda bir ilki hayata geçiriyor. Ana konser mekanı olarak Aya İri Müzesi'ni seçen festivalin bir konseri bu yıl ilk kez İstanbul Üniversitesi Rektörlük Binası'nda verilecek.

İstanbul Üniversitesi'nin Beyazıt kampusundaki tarihi Rektörlük Binası, yarın akşam saat: 20.00'de kendi kuşağının vazgeçilmez isimlerinden Leonard Elschenbroich'u ağırlayacak. Elschenbroich, Bach, Piatti ve Hindemith'in solo viyolonsel eserlerinden oluşan muhteşem bir konser verecek. Konser aynı zamanda Luca Lombardi'nin Elschenbroich için yazdığı “Deneme 3” adlı eserinin de Türkiye prömiyerine ev sahipliği yapacak.

YAŞININ ÖTESİNDE BİR SAYGINLIK

Anne-Sophie Mutter'in “olağanüstü ve benzersiz bir hediye” olarak tanımladığı Leonard Elschenbroich, cesur virtüözitesiyle müzikal duyarlılığı doruklarda bir sanatçı. Henüz 25 yaşındaki Elschenbroich, şimdiden yaşının çok ötesinde bir olgunluğa ve saygınlığa sahip. Bugüne kadar olağanüstü çalışmalarıyla müzik dünyasına adını duyuran sanatçı, Verbier Festivali'nde Katia & Marielle Labèque, Chambery Festivali'nde Hélène Grimaud ve Renaud Capuçon, Lockenhaus Festivali'nde Gidon Kremer ve ayrıca solist olarak Kremerata Baltica ile birlikte aynı sahneyi paylaşan sanatçı, aralarında Valery Gergiev, Semyon Bychkov, Manfred Honeck'in de olduğu pek çok saygın şefle konserler verdi.

Leonard Elschenbroich'in viyolonseliyle İstanbul Üniversitesi'nin tarihi Rektörlük Binası'nı ziyaret edeceği bu heyecan verici konseri kaçırmayın.

SONSUZA DEK TANGO

İstanbul Müzik Festivali, yarın akşam ayrıca yenilikçi seslerin öncüsü Richard Galliano'yu, “yeni tango”nun kurucusu Astor Piazzolla'nın muhteşem ezgilerini klasik müzik sanatçılarından oluşan yedilisiyle sunmak üzere ağırlayacak. İstanbul Fransız Kültür Merkezi işbirliğiyle düzenlenen “Sonsuza Dek Tango” başlıklı konser, saat 21.00'de Arkeoloji Müzesi'nde gerçekleştirilecek.


13 yıl önce