|

Blonde Redhead'ın İstanbul konseri

Blonde Redhead, 14 Eylül 2013 Cumartesi günü KüçükÇiftlik Park'ta konser verecek.

yenisafak.com.tr / kültür sanat
00:00 - 14/09/2013 Cumartesi
Güncelleme: 13:42 - 14/09/2013 Cumartesi
Yeni Şafak
Blonde Redhead'ın İstanbul konseri
Blonde Redhead'ın İstanbul konseri

90'ların ortalarından bu yana yayınladıkları her albümle yenilenmeyi prensip edinen indie / alternatif rock grubu 'Blonde Redhead', İstanbul'a geliyor.

Uzun zamandır Türkiye'ye gelmesi beklenen üçlü, 1990'ların başlarında Japon sanat öğrencisi Kazu Makino ve İtalyan ikiz kardeşler Simone Pace & Amedeo Pace tarafından New York'ta kuruldu.

Grup 2010 yılında yaptığı 'Penny Sparkle' albümü ile birlikte, rüya aleminden seslenen dream – pop sound'larını daha sade bir elektronik müzik hattına yöneltti. Grubun elektronik dünyayla olan yakınlaşması, şarkıcı Kazu Makino'nu son dönemlerde ses getiren Prefuse 73'ün 'We Go Our Own Way'i ve 2012'nin en sevilen parçalarından Nosaj Thing'in 'Eclipse/Blue'su gibi ortak çalışmalarla da kendini belli ediyor.

İkinci kez İstanbul'la buluşmaya hazırlanan BFF'in en önemli armağanlarından olan Blonde Redhead'e ek olarak; 14 – 17 Eylül tarihlerinde İstanbul yine müzik, sinema, sanat ve spora doyacak. Geçen yıl geniş kitleleri peşinden sürükleyerek sinema, müzik ve sanatın yanında dev bir bisiklet hareketine sahne olan BFF'in Büyükada Bisiklet Turu, bu yıl da yapılacak. Tur sonrasında gösterilecek açılış filmleri ile başlayacak olan festival, 16 ve 17 Eylül tarihlerinde aralarında James Walsh, Peter Sutherland gibi yönetmenlerin kısa metraj bisiklet filmlerinin de yer aldığı özel gösterimler ile devam edecek.

2001 yılından bu yana Paris, Londra, Milano gibi 20'den fazla şehirde düzenlenerek uluslararası bir etkinliğe dönüşen ve dünyanın her yerinde yoğun ilgi gören 'Bicycle Film Festival' in yolu bu yıl ikinci kez İstanbul'dan geçiyor. 14 – 17 Eylül tarihleri arasında İstanbul'da yapılacak festival; sanat ve sporla dolu dört gün yaşatacak.

Konser, 14 Eylül 2013 Cumartesi saat 17:00'de başlayacak.

11 yıl önce