|

"Çağdaş Dünya Güzel Sanat Sergisi" açıldı

Edirne'de, Dr. Evgeni Velev'in'in resimlerinden oluşan "Çağdaş Dünya Güzel Sanat Sergisi" açıldı. Devecihan Kültür Merkezi'nde düzenlenen serginin açılışını, Edirne Valisi Hasan Duruer, Sofya Valisi Emil İvanov ve Velev gerçekleştirdi.

Aa
00:00 - 21/03/2014 Cuma
Güncelleme: 15:13 - 21/03/2014 Cuma
Yeni Şafak
"Çağdaş Dünya Güzel Sanat Sergisi" açıldı
"Çağdaş Dünya Güzel Sanat Sergisi" açıldı

Açılışın ardından, Duruer, İvanov, Velev ile Bulgar sanatseverlerin de bulunduğu davetliler, sergiyi gezdi.

Duruer, burada yaptığı açıklamada, kültürlerin milletleri buluşturan unsurlar olduğunu söyledi. Kültürün evrensel olduğunu aktaran Duruer, "Sanatın evrensel olduğunu düşünüyoruz. Evrensel sanat boyutunda Velev'in çok güzel resimleri var. Tabii bildiğimiz klasik manadaki resimlerden ziyade daha çok soyut resimler ağırlıklı. Bence güzel resimler" diye konuştu.

İvanov da Türkiye'de ilk defa sergiye katıldığını söyledi. Duruer ve Velev'e nazik daveti için teşekkür eden İvanov, "Arzum ve umudum ileri ki günlerde böyle sergiler açılsın ve etkinlikler devam etsin. Biz kalbimizi ve içimizi sanatla birleştirebiliyoruz" dedi.

Ressam Velev ise tablolarında iyilik ve kötülük, yakınlara sevgi, düşmanlardan kurtulma çarelerini anlattığını dile getirdi.

Velev, yaratıcılığının ilham kaynağını ise insan ruhundan ve çeşitli duygulardan aldığını kaydetti.

Sergiyi, Bulgaristan Adalet Bakanlığı Genel Sekreteri Todor Keranov, Bulgaristan İçişleri Bakan Yardımcısı Vasil Marinov, Bulgaristan Eğitim ve Bilim Bakanlığı Bakan Yardımcısı Mukaddes Nalbant da gezdi.

Ressamın 19 eserinin bulunduğu sergi, bir hafta boyunca gezilebilecek.

10 yıl önce