|

Çağdaş sanatın kalbi İstanbul'da

379 sanatçı, 2 bin eser ve 76 galeri... İstanbul, ikinci kez çağdaş sanatın merkezi oldu. Dünyanın en önemli sanatçılarının eserlerinin rekor fiyatlara satılması bekleniyor.

Yasin Yılmaz
00:00 - 1/12/2007 Cumartesi
Güncelleme: 00:07 - 1/12/2007 Cumartesi
Yeni Şafak
Çağdaş sanatın kalbi İstanbul'da
Çağdaş sanatın kalbi İstanbul'da

Uluslararası çağdaş sanat camiası ve Türkiyeli sanatseverlerin merakla beklediği Contemporary Istanbul Art Fair (Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı), çağdaş sanatın dünyadaki en önemli isimlerini İstanbul'da bir araya getirdi. Dünyanın en önemli koleksiyonlarında yer bulan eserlerin rekor fiyatlara alıcı bulması bekleniyor.

Fuar önceki gün açıldı. 29 Kasım-2 Aralık tarihleri arasında Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda sosyetenin ve sanat severlerin yoğun ilgisiyle açılışı gerçekleşen fuar, Sigmar Polke, Jeff Koons, Gerhard Richter, Andy Warhol ve Ewert Hilgemann gibi çağdaş sanatın önde gelen isimlerini ve eserlerini bir araya getirdi.

İKİ BİN ESER, 359 SANATÇI

İlki geçen yıl yapılan Contemporary İstanbul, çok sayıda ülkeden gelen 76 galeri ve 379 sanatçının 2 bine yakın resim, heykel, fotoğraf, video art ve dijital sanat eserine ev sahipliği yapıyor. Sol LeWitt, Gerhard Richter, Sigmar Polke, Jeff Koons, Joseph Schulz, Yoko Ono, Andy Warhol ve Ewert Hilgemann gibi çağdaş sanatın önde gelen isimlerinin eserleri fuarda yer alırken, çağdaş sanatın yükselen değerleri Guerra de la Paz, Zoya Cherkassky'in eserleri de görülebilecek.

ÜNLÜ HEYKELTRAŞ DA FUARDA

Fuar, pek çok ilginç sanat olayına da ev sahipliği yapıyor. Bunlardan biri de ünlü heykeltıraş Ewerdt Hillgemann'ın canlı olarak "çökertme" tekniğiyle yaptığı heykeli. Heykeltraş Hillgemann, açılış için özel bir tasarım kullanarak sanatseverlere muhteşem bir gösteri sundu. Heykel fuarda sergilendikten sonra da İstanbul'da kalacak.

16 yıl önce