|

Çalgılar yöresel sesler evrensel

Wacocoro Brothers''ın üyeleri Masahiro Nitta, Shinta ve Akihito Obama Japonya İstanbul Başkonsolosluğu, Japan Foundation ve Beşiktaş Belediyesi''nin işbirliği ile düzenlenen konserde Japon yöresel çalgılarıyla Japon kültürünü İstanbullularla buluşturdu.

Harun Karaburç
00:00 - 20/02/2014 Perşembe
Güncelleme: 22:50 - 19/02/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Çalgılar yöresel sesler evrensel
Çalgılar yöresel sesler evrensel

Japonya İstanbul Başkonsolosluğu, Japan Foundation ve Beşiktaş Belediyesi''nin işbirliği ile düzenlenen ''Wacocoro Brothers and Akihito Obama'' konserinde Japon rüzgarları esti. Akatlar Kültür Merkezi''nde düzenlenen konsere yoğun bir ilgi vardı. Shinta, Masahiro Nitta ve Akihito Obama İstanbullu müzikseverleri adeta büyüledi. 14 yaşından beri Japonya''nın Tsugaru bölgesine ait bir Japon sazı olan Shamisen çalan Masahiro Nitta, bugüne kadar birçok ülkede konserler düzenlemiş olup 2011 yılında ''JapanNYC'' orkestrası ile New York''taki ''Carnegie Hall''da da konserler vermiş bir sanatçı.

EN İYİ DAVULCU

Japon davuluyla dinleyenlere unutulmaz dakikalar yaşatan Shinta, Hokkaido''nun en seçkin genç davul çalgıcıları arasından gösteriliyor. Bugüne kadar Ortadoğu, Afrika, New York, Los Angeles ve Güney Doğu Asya ülkeleri gibi dünyanın çeşitli şehirlerinde konserler veren Akihito Obama ise Japon Neyi adı verilen bambu ağacından yapılmış üflemeli çalgısıyla Japonya''dan esintiler estiriyor. Çalgıları her ne kadar Japonya''ya özgü olsalar da çıkardığı sesler evrensel bir boyut taşıyor.

BENZER MÜZİKLER

Japon ve Türk kültürleri arasında sıkı bir bağ ve benzerlik olduğu her zaman söylenir. Akatlar''da konser veren bu üç yetenekli genç bir yandan geleneksel eserleri bir yandan da modern eserleri yorumlarken aslında bu benzerliğe de göndermeler yapıyorlar. Akihito Obama''nın çaldığı Japon Neyi bizdeki neyden çok da farklı değil. Masahiro Nitta''nın sazı, uzun saplı sazlarımıza benziyor. Shinta''nın davulu ise geleneksel Japon ritimlerini çalarken bize biraz bizi hatırlatıyor. İki bölümden oluşan konser sonrası dinleyenlere bol bol imza dağıtan ve hayranlarıyla fotoğraf çektiren grup, Türk seyircisinin eğlendiğini şarkılara katılarak belli etmesinden oldukça memnun kalıyor.


10 yıl önce