|

Cam Ocağı Vakfı, Sonbahar sergisine hazırlanıyor

Cam Ocağı Vakfı'nın Eylül ayı atölye programları Carol Mine-Kalıpla Şekillendirme, Jiri Pacinek ve Rob Stern-Sıcak Cam Heykel, Shane Ferro-Alevle Çalışma ve Soğuk Cam-Vladimir Klein ile sıcak cam tekniklerinden soğuk cam şekillendirme tekniklerine kadar cam sanatının her aşamasını kapsayan atölye çalışmaları ile sanatseverleri bekliyor.

yenisafak.com.tr / kültür sanat
00:00 - 18/07/2013 Perşembe
Güncelleme: 16:57 - 18/07/2013 Perşembe
Yeni Şafak
Cam Ocağı Vakfı, Sonbahar sergisine hazırlanıyor
Cam Ocağı Vakfı, Sonbahar sergisine hazırlanıyor

Carol Mine-Kalıpla Şekillendirme (10-21 Eylül) çalışmasında sanatçı, uzun yıllara dayanan cam örme tecrübelerini sanatseverlerle paylaşıyor. Carol Mine, örgünün kullanıldığı gerçek obje ve desenlerden yola çıkarak camdan örgü çoraplar, eldivenler yaratıyor. Kursiyerler bu atölye çalışması süresince cam örme tekniklerini usta sanatçıdan öğrenme ve deneyimleme fırsatı yakalayacaklar.

Jiri Pacinek ve Rob Stern-Sıcak Cam Heykel (10-21 Eylül) kursu sanatseverlerin heykel formları hayata geçirme sürecinin tüm aşamalarını kapsıyor. Cam üfleme tekniği kullanılarak tasarlanan heykel çalışmaları minik parçalar ekleme ve renklendirme tekniği kullanılarak zenginleştiliyor.

Hem sergi, hem gösteri

Shane Ferro-Alevle Çalışma (10-21 Eylül) programı doğa ve hayali, doğada yer alan tüm elemanlarla hayata geçiriyor. Cam çubukların eritilerek heykel formuna getirildiği çalışmalarda kursiyerler, alevin camla birlikteliğine tanıklık edecekler. Sanatseverler alevle çalışmalarının yanında vazo, kadeh, şişe gibi objelerin cam üfleme tekniği ile nasıl yapılacağını deneyimleyecekler.

Soğuk Cam-Vladimir Klein (10-21 Eylül) kursunda ise sanatseverler, soğuk cam şekillendirme yöntemlerini tüm detaylarıyla inceleyerek birçok teknik öğrenecekler. Uzun ve zahmetli bir süreç olduğu düşünülen soğuk cam şekillendirme çalışmaları, öğrenilen teknikler yardımıyla kursiyerlerin rahatlıkla uygulayabilecekleri bir tekniğe dönüşecek.

11 yıl önce