|

Çoğu yerli 51 yeni oyun

Devlet Tiyatroları, sezonun ilk yarısında Nazım Hikmet'ten Edip Cansever'e, Çetin Altan'dan İhsan Oktay Anar'a yüzde 70'i yerli 51 oyun sahneleyecek.

z
00:00 - 10/08/2001 Cuma
Güncelleme: 14:55 - 29/05/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Çoğu yerli 51 yeni oyun
Çoğu yerli 51 yeni oyun

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü, yeni sezonda 51'i yeni 77 oyunla seyirci karşısına çıkacak. DT, sezonun ilk yarısında Nazım Hikmet'ten Orhan Asena'ya, Edip Cansever'den İhsan Oktay Anar'a ve Çetin Altan'dan Refik Erduran'a yüzde 70'i yerli, 51 yeni oyun sahneleyecek, tiyatronun duayenleri Euripides, Aristophanes, Shakespeare ve Brecht'in ünlü eserleriyle de göz dolduracak.

DT'nin 2001-2002 sezonundaki yeni repertuvara göre, Ankara Devlet Tiyatrosu, yeni sezonda Shakespeare'nin Jules Ceasar, Nazım Hikmet'in Bir Ölü Evi, Ariel Dorfman'ın Ölüm ve Kız, Neil Simon'un İkinci Caddenin Mahkumu, Refik Erduran'ın Cengizhan'ın Bisikleti, Bertolt Brecht'in Üç Kuruşluk Opera, Çetin Altan'ın Yedinci Köpek, Orhan Asena'nın Yıldız Yargılanması ve Ali Meriç'in Bir Varmış İki de Varmış adlı çocuk oyunu ile seyirci karşısına çıkacak.

Geçen sezon sahnelenen Geçmiş Zaman Olur ki, Ghetto, Tahta Çanaklar, Matruşka, Arzu Tramvayı, Şaylok, Son Aylar, Eşekarıları, Bakkhalar, Elli Metre, Nafile Dünya, Bir Kavanoz Kahkaha ve Masallarla Yolculuk adlı oyunlar bu sezonda da devam edecek.

Ruhi Bey sahneye çıkıyor!

İstanbul Devlet Tiyatrosu'nun yeni oyunları ise Nazım Hikmet'in Bu Bir Rüyadır, Edip Cansever'in 'Ben Ruhi Bey Nasılım?', İhsan Oktay Anar'ın Efrasiyab'ın Hikayeleri, Özen Yula'nın Kırmızı Yorgunları ve Nazım Hikmet'in Sevdalı Bulut adlı çocuk oyunu, Kuvayi Milliye Destanı, Bankta İki Kişi, Leeanne'nin Güzellik Kraliçesi, Özel Hayatlar, Bir Anarşistin Kaza Sonucu Ölümü, Küçük Adam Ne Oldu Sana, Kaktüs Çiçeği ve Cyrano De Bergerac bu sezonda da seyirciyle buluşacak.

İzmir Devlet Tiyatrosu ise sezonun ilk yarısında yeni yapımlarla seyirci karşısına çıkacak. Oscar Wilde'ın Dorian Gray'in Portresi, Mehmet Baydur'un Düdüklüde Kıymalı Bamya, Hristo Boytchev'in Albay Kuş, Taner Çelik'in Öykülerin Azizliği, Orhan Asena Atçalı Kel Mehmet, Dinçer Sümer'in Beni Dünya Kadar Sev ve Turgut Özakman'ın Ak Masal Kara Masal adlı çocuk oyunu sahnelenecek.

Yenilenen sahneler

Devlet Tiyatrosunun sahnesi bulunan diğer illerdeki yeni oyunlar ise şöyle:

Adana: Cadı Kazanı, Bağdat Hatun ve Düşler Bahçesi Antalya: Kafesten Bir Kuş Uçtu, Hadi Öldürsene Canikom ve Ben Anadolu Bursa: Töre, Bir Efes Masalı, Kadın Oyunları, Shirley Valentine, Küçük Sakar Cadı Diyarbakır: Barış, Otobüs ve Memiş Dayı Erzurum: Bir Yaz Gecesi Rüyası, Çil Horoz, Oyunun Adı Külkedisi Sivas: Bina, Müfettiş, Merdiven, Kurban, Gökkuşağının Altında Trabzon: Karar Kimin, Kamyon Van: Yeşil Papağan Ltd, Yolcu, Saraydaki Kim? Konya: Soyut Padişah, Atinalı Timon Bir Şeftali Bin Şeftali.


23 yıl önce