|

Contemporary İstanbul'un hedefi 12 milyon sanatsever

Türkiye'nin en büyük çağdaş sanat etkinliği olan Contemporary Istanbul, 5. yılında 37'si yabancı toplam 80 galeriyi biraraya getiriyor. Yeni Ufuklar başlıklı bölümün konuğunun İran olduğu etkinlikte Edge Of Arabia gezici sergisi de ilk kez İstanbul'da sanatseverle buluşacak

00:00 - 15/11/2010 Pazartesi
Güncelleme: 02:38 - 15/11/2010 Pazartesi
Yeni Şafak
Contemporary İstanbul'un  hedefi 12 milyon sanatse
Contemporary İstanbul'un hedefi 12 milyon sanatse

Türkiye'nin en geniş kapsamlı “çağdaş sanat etkinliği”nden biri olan Contemporary İstanbul, 25-28 Kasım tarihinde Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı, Rumeli Salonu'nda gerçekleşecek. Bu yıl beşinci kez gerçekleştirilecek olan etkinlikte 14 ülkeden 80 galeri, 420 sanatçı ve 2 bine yakın eser yer alacak. Hem ulusal hem de uluslararası basının yoğun ilgisiyle karşılan Contemporary Istanbul, çeşitli yayın mecraları ile tüm dünyadan 12 milyon sanatsevere ulaşma fırsatı bulacak.

İRAN SANATI KONUK OLACAK

Contemporary Istanbul, Berlin Galeriler Birliği ile bu sene de işbirliğine gidiyor. Bu işbirliği kapsamında, çağdaş sanatın Berlin'deki en önemli temsilcileri İstanbul'da olacak.

Her yıl farklı ülkelerden sanatçıları ağırlayan Contemporary Istanbul'da geçen sene Yeni Ufuklar bölümünde Suriyeli sanatçıların eserlerine yer verildi. 5. yılında ise İran sanatını sergileyen galeriler ve sanatçılar İstanbul'da ağırlanacak. Etkinlikte yer alacak İranlı galeriler arasında Etemad, Asar, Xerxes ve Rose Issa Projects var. Farhad Ahrarnia, Reza Derakhshani, Monir Farmanfarmaian, Parastou Forouhar, Taraneh Hemami, Alireza Adambakan, Samira Alikhanzadeh eserleri sergilenecek İranlı sanatçılar arasında yer alıyor. Contemporary Istanbul'un Videocube alanında da İran'dan ve Çağdaş Arap Sanayı Dünyası'ndan sanatçılar yer alacak.

EDGE OF ARABİA

Karen Aghamyan, Tigran Kirakosyan, Felix Eghiazaryan gibi Ermeni çağdaş sanatının önemli temsilcilerinin de eserlerini sergileyeceği etkinlikte, yeni dalga Çağdaş Suudi Sanatı'nın en önemli temsilcilerini bir araya getiren Edge of Arabia gezici sergisi de ilk kez İstanbul'a geliyor.


13 yıl önce