|

Çorlu'da Harry Potter çılgınlığı

İngiliz yazar J.K. Rowling'in eseri Harry Potter serisinin final romanı 'Harry Potter ve Ölümcül Takdis' Çorlu'da henüz satışa sunulmadan yüzlerce sipariş aldı.

İha
00:00 - 26/07/2007 Perşembe
Güncelleme: 14:12 - 26/07/2007 Perşembe
Yeni Şafak
Çorlu'da Harry Potter çılgınlığı
Çorlu'da Harry Potter çılgınlığı

"Çorlu Belediyesi Kitap Günleri" yetkilisi Şeref Kurtiş, serinin yedinci kitabının Çorlu'da en çok satanlar listesine ilk günden birinci sıradan gireceğini söyledi.

'Harry Potter ve Ölümcül Takdis' kitabının satışa sunulduğu anda rekorları alt üst ettiğini söyleyen Kurtiş, "Amerikan İngilizcesi, yetişkin İngilizcesi ve çocuklar için İngilizce olmak üzere 3 farklı şekilde satışa sunulacak olan kitap henüz Çorlu'ya ulaşmadı. Ancak şimdiden her gün onlarca kişi bu kitabı soruyor. Günün her saatinde Potter hayranları kitabı sormak için standımıza geliyor. Harry Potter serisinin yedinci kitabı satışa çıkacağı andan itibaren en çok satanlar listesine birinci sıradan girecek" dedi.

Harry Potter'ın sihirli istatistiği ise dudak uçuklatıyor. Serinin son 6 kitabı dünyada 377 milyon sattı. 5 film 1 milyar 900 bin sterlin (yaklaşık 5 milyar YTL) hasılat getirdi. Hayranları toplam 737 bin internet sitesi kurdu. İlk kitabın ilk baskısı sadece 500 adetti. J.K. Rowling'in imzaladığı bir kitap açık artırmada 27 bin 500 sterline (73 bin YTL) alıcı buldu.

17 yıl önce