|

Değerli anılarımla İstanbul'a geliyorum

İspanya''nın en değerli seslerinden Paloma San Basilio, 40 yılı aşkın müzik kariyerini veda turnesi ile sonlandırıyor. Veda turnesi kapsamında ilk kez Türkiye''ye gelecek olan Basilio, en değerli anılarını İstanbullu hayranlarıyla paylaşacağını söylüyor

Harun Karaburç
00:00 - 22/04/2014 Salı
Güncelleme: 22:13 - 21/04/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Değerli anılarımla İstanbul'a geliyorum
Değerli anılarımla İstanbul'a geliyorum

Dünyaca ünlü İspanyol şarkıcı Paloma San Basilio 40 yılı aşkın müzikal yolculuğunu bir veda turnesi ile taçlandırıyor. Müzik kariyerine başladığı 1975 yılından bugüne kadar 30''dan fazla albüm yayınlamış ve Latin müziğinin Avrupa''dan çıkan en ünlü yıldızlarından biri olmayı başarmış Basilio, müzikal yolculuğunu anlattığı bu turne kapsamında ise Türkiye''ye ilk kez geliyor. 25 Nisan Cuma akşamı İstanbullu hayranlarıyla İş Sanat Sahnesi'nde buluşacak olan Basilio, Türkiye''de ilk kez sahne alacağı için çok mutlu, ''Tüm müzik geçmişimin en değerli anılarını da İstanbul''a getiriyorum'' diyor.

40 yıldan sonra sahneleri bir ''veda turnesi'' ile bırakıyorsunuz. Bundan sonra neler yapmayı düşünüyorsunuz?

Açıkçası müziğe verdiğim 40 yıl pek de az sayılmaz ve aslında hayatta en az müzik kadar çok keyif alabildiğim o kadar büyük zenginlikler var ki… Çocukluğumdan beri resim yapmaya bayılıyorum ve bana terapi gibi geliyor ve ancak son 10 yıldır yoğunlaşabildim. Sevdiklerime, arkadaşlarıma ve kumsaldaki evimin keyfini çıkarmaya da vakit ayırabilmek istiyorum ve sanırım müzik yolculuğumdan üzerimde 40 yıllık bir yorgunluk var da diyebilirim.

BİR TEŞEKKÜR TURU
Bu ''veda turnesi'' sizin için ne ifade ediyor?

Veda turnesi benim müzik geçmişime birlikte çalıştığım İspanya''dan ve İspanya dışından çok değerli müzisyenlere bir teşekkürüm… Türkiye''de ilk kez konser veriyor olacağım ve tüm müzik geçmişimin en değerli anılarını da 25 Nisan''da İstanbul''a getiriyorum, veda turnem ilk şarkıcılığa başladığım dönemlerden itibaren hayatımın en güzel anılarını bir araya getiriyor.

SÜRPRİZLERLE GELİYORUM
Müziğin içinde geçirdiğiniz bu 40 yılı kitaplaştırmak ister misiniz?

Son dönemlerde gazeteye yazıyorum ve aslında içimden ne gelirse yazdığım için kimi zaman anılarımdan yola çıktığım da oluyor. İleride belki bunlar bir kitap olabilir.

Türkiye''ye ilk kez tam da müziğe veda ederken geliyorsunuz. Türkiye''deki hayranlarınız çok üzülecek buna. Siz neler hissediyorsunuz?

Ben seviniyorum çünkü Türkiye''deki ilk konserimle kariyerimden en güzel şarkıları tek bir geceye taşıyor olacağım. 25 Nisan gecesi sadece kendi şarkılarımla değil farklı dönemlerin büyük aşk şarkılarından da İspanyolca versiyonlarıyla sürprizler yapıyor olacağım… İstanbul olağanüstü sihirli bir şehir ve konser akşamı da şarkılarla sihirli bir gecemiz olsun istiyorum.

Müzik kariyeriniz boyunca pişman olduğunuz ya da iyi ki dediğiniz şeyler var mı?

Pişman olduğum hiçbir adım atmadım ama yıllar önce Eurovision Şarkı Yarışması'na nasıl olup da katıldım hala anlamış değilim, mesleğimi asla bir yarışma olarak görmüyorum ama şarkı yarışmasına katılmış oldum. Hala kendime şaşırıyorum.


10 yıl önce