|

Doğa için kınalı keklik yetiştiriyorlar

Ankara'nın Çubuk ilçesinde yaşayan Cemal Akoğlu, eşiyle birlikte doğaya salmak için kınalı keklik ve sülün yetiştiriyor.

Aa
00:00 - 22/07/2013 Pazartesi
Güncelleme: 09:11 - 22/07/2013 Pazartesi
Yeni Şafak
Doğa için kınalı keklik yetiştiriyorlar
Doğa için kınalı keklik yetiştiriyorlar

Uzun süre un değirmeni işleten Cemal Akoğlu (70), tarımda kullanılan kimyasal maddeler ve yasak avlanmalar bölgelerinde çok sevdiği keklik ve sülün gibi kuş türlerinin azalmasına neden olunca, gönüllü olarak keklik ve sülün yetiştirmeye başladı.

Doğaya salmak için başladığı keklik yetiştiriciliğinde çevreden gelen talepler nedeniyle satışına da başladığını söyleyen Akoğlu, değirmen olarak kullandığı bina ve ahırda yaptığı tadilat ile birlikte keklik yetiştiriciliği işini geliştirdiğini belirtti.

keklik ve sülün popülasyonunu artsın

Eşiyle birlikte 60 keklikle başladığı üretimde bu gün 12 bin keklik ve sülün üretmeyi başardığını kaydeden Akoğlu, amacının bölgede eskisi gibi keklik ve sülün popülasyonunu artırmak olduğunu ifade etti.

Hayvanları çok sevdiğini ve severek keklik yetiştirdiğini anlatan Akoğlu, bu konuda devletten her hangi bir destek ve teşvik almadığını sadece kendi imkanlarıyla üretim yaptığını söyledi.

Doğayı ve hayvanları çok sevdiğini anlatan Tekbile Akoğlu ise, büyük bir zevkle eşiyle birlikte keklik ve sülünleri yetiştirdiğini söyledi.

11 yıl önce