|

Edebiyat 'payitahtı' nda

Türk Dünyası Edebiyatı'nın kalbi yarından itibaren İstanbul'da atacak

.
00:00 - 22/02/2001 Perşembe
Güncelleme: 14:52 - 7/01/2014 Salı
Yeni Şafak
Edebiyat 'payitahtı' nda
Edebiyat 'payitahtı' nda

Türk edebiyatının sorunlarının tartışılacağı I. Türk Dünyası Çağdaş Edebiyat Günleri'ne, aralarında Cengiz Aytmatov'un da olduğu, Türk dünyasından çok sayıda şair ve yazar katılıyor.

Türk dünyasının edebiyatçıları, İstanbul'da biraraya geliyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür İşleri Daire Başkanlığı tarafından ilki düzenlenen "I.Türk Dünyası Çağdaş Edebiyat Günleri", 23-25 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Türkiye'den ve Türk cumhuriyetlerinden pek çok edebiyatçıyı bir araya getirecek olan günler boyunca, Türk Dünyası edebiyatının sorunları tartışılacak ve değişik ülkelerde, değişik dillerle yazan edebiyatçıların karşılaştığı güçlükler dile getirilecek.

Üç gün sürecek etkinlikte, ana başlıklarıyla 'Türk Dünyası Edebiyatının bugünkü meseleleri, karşılıklı işbirliği ve iletişim sorunları', 'Bozkırlardan Efsane Şehirlere Ortak Kültürün Edebiyata Yansıması', 'Türk Dünyasında Çağdaş Şiir' ve 'Türk Dünyasında Çağdaş Deneme ve Eleştiri' tartışılacak.

Kardeş edebiyatçılar birarada

İstanbul'da buluşacak ünlü Türk yazarları arasında; dünyaca ünlü Kırgız yazar Cengiz Aytmatov, Kazakistanlı şairler Olcas Süleyman, Muhtar Şahanov, Azerbaycan Yazarlar Birliği başkanı ünlü romancı ve oyun yazarı Anar, Azebaycanlı şair Ramiz Rövşen, Tataristanlı yazarlar Renat Haris ve Renat Muhammediyev, Özbek yazar Timur Polatov İstanbul'a gelecek ünlü yazar ve şairlerden bazıları. Türkiye'den katılan yazar ve şairler ise şunlar: Cengiz Bektaş, D. Mehmet Doğan, Ataol Behramoğlu, Doğan Hızlan, Hasan Bülent Kahraman, Turan Koç, İlhan Berk, Enver Ercan, Feridun Andaç, Ali Haydar Haksal, Mustafa Miyasoğlu, Beşir Ayvazoğlu, Uğur Kökten, Vedat Günyol ve Abdullah Uçman.

Varlık Dergisi ve Uluslararası Cengiz Aytmatov Vakfı'nın katkılarıyla hazırlanan ve Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda gerçekleştirilecek olan etkinlik programı ücretsiz olarak takip edilebilecek. Etkinlik, Türkiye'den ve Türk Dünyası'ndan şairlerin katılımıyla 25 Şubat akşamı Yerebatan Sarnıcı'nda yapılacak Şiir Akşamı'yla sona erecek.


23 yıl önce