|

'Eskitilmiş Kılıç' Kaman''da seyirciyle buluştu

Osmanlı padişahlarından Sultan Abdülhamid Han döneminde geçen ve tarihe mal olmuş bazı siyasi gelişmelerin perde arkasının işlendiği 'Eskitilmiş Kılıç' adlı tiyatro oyunu, Kırşehir''in Kaman ilçesinde seyirciyle buluştu.

Cihan
00:00 - 22/05/2013 Çarşamba
Güncelleme: 13:10 - 22/05/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
 'Eskitilmiş Kılıç' Kaman''da seyirciyle buluştu
'Eskitilmiş Kılıç' Kaman''da seyirciyle buluştu

Kaman Belediyesi'nin kültür sanat etkinlikleri kapsamında sahnelenen, senaryosunu Mustafa Akif Ekşi'nin yazdığı, yönetmenliğini Sami Gülbaba'nın yaptığı tiyatro oyunu, Abdülhamid Han'ın hatıralarından ve tarihçilerin objektif yorumlarından yola çıkılarak yazıldı. Oyunda tarihe yanlış aksettirilmiş gerçekler, tiyatro sahnesinden izleyicilere mesaj olarak verildi.

Tiyatro gösterisini; Kaman Kaymakamı Mustafa Çiftci, Belediye Başkanı Erhan Talu, Sultan Abdülhamid Han'ın 4. kuşak torunu Proje Danışmanı Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu ve çok sayıda vatandaş tarafından ilgiyle izlendi.

Büyük ilgi gören oyun, salonu dolduran kalabalık tarafından ayakta alkışlandı. Kaman Kaymakamı Mustafa Çiftci, Abdülhamid'in torunu Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu, tiyatro yazarı Mustafa Akif Ekşi ve başrol oyuncusu Seyfullah Kartal'a da teşekkür etti.

11 yıl önce