|

Ezanı İngiltere'ye duyurdu albüm çıkarmaya hazırlanıyor

İngiltere'ye, devlet televizyonu aracılığıyla her gün ezan sesini duyuran müezzin Hassen Rasool, albüm çıkarmaya hazırlanıyor. Hassen Rasool, mesajlarını bu şekilde gayrimüslimlere de ulaştırmayı hedeflediğini söyledi.

Cihan
00:00 - 24/07/2013 Çarşamba
Güncelleme: 14:18 - 24/07/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
Ezanı İngiltere'ye duyurdu albüm çıkarmaya hazırla
Ezanı İngiltere'ye duyurdu albüm çıkarmaya hazırla

Ramazan boyunca Channel 4 televizyonunda yayınlanan ezan klibiyle gündeme gelen müzisyen ve müezzin Hassen Rasool, başkent Londra'nın Harrow bölgesinde görev yaptığı camide Cihan'a mülakat verdi.

Çocukluğundan beri ezan okuma hayalini kurduğunu belirten Rasool, Channel 4'ün teklifinin ardından Allah'ın lütfuyla bir gecede tanındığını ifade etti. Bu lütfun aynı zamanda kendisini için bir imtihan olduğunu anlatan Hassen Rasool, "Tevazu sahibi olanı Allah yüceltir, kibirli olanı ise alçaltır. Allah beni, bir gecede bu statüye getirerek kudretiyle deniyor. Her şey Allah'ın elindedir." dedi.

Ezan ve Kur'an tilavetinin yanı sıra müzikle de uğraşan müezzin, yakında bir albüm çıkaracağını ifade etti. Müzikle uğraşmak ve müezzinliğin birbirinden farklı şeyler olduğunu belirten Rasool, her ikisi için de yetenek, odaklanma ve samimiyet gerektiğini dile getirdi. "Güzel Yüzler" adlı çalışmasını da seslendiren Hassen Rasool, müziğiyle Müslüman olmayan insanlara da ulaşmak istediğini kaydetti.

İngiltere'de 'sarı gömlekli adam' olarak tanınan Hassen Rasool, ezan klibinde neden sarı rengin tercih edildiğinin sorulması üzerine, herkese hitap eden bir renk olduğu için sarının tercih edildiğini dile getirdi.

İngiltere'deki düzenlemeler sebebiyle ezanı cami içinde okuyabilen Hassen Rasool, Cihan'ın ricası üzerine görev yaptığı caminin çatısına çıkarak ezan okudu.

11 yıl önce