|

Fazıl Say Antalya'da

14. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali'nde ünlü piyanist Fazıl Say, yarın konser verecek.

Aa
00:00 - 21/06/2007 Perşembe
Güncelleme: 10:13 - 21/06/2007 Perşembe
Yeni Şafak
Fazıl Say Antalya'da
Fazıl Say Antalya'da

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü'nün bu yıl Anadolu Ateşi'nin katkılarıyla gerçekleştirdiği 14. Uluslararası Aspendos Opera ve Balesi, antik tiyatroda ilgiyle izlenen gösterilerle sürüyor. Festival kapsamında yarın ünlü piyanist Fazıl Say, Antalya Devlet Opera ve Balesive Korosu eşliğinde konser verecek. Konserde Say, "Anadolu'nun Sessizliği" adlı konçertosuyla "Nazım" ve "Kumru" adlı baladlarını seslendirecek.

Orkestra ayrıca, Şef Gürer Aykal yönetiminde Beethoven'ın "Egmont Uvertür" ve "Korolu Fantazi" adlı eserleri sanatseverlerin beğenisinesunacak.

Şef Aykal'ın ilk kez bir opera orkestrasını yöneteceği konser, saat21. 30'da başlayacak.


CARMİNA BURANA

Antalya Devlet Opera ve Balesi, festivalde ikinci kez, Carl Orff'un ünlüeseri "Carmina Burana" ile sanatseverlerin karşısında olacak.

Robert North'un koreografisi ile bale eseri olarak sahnelenecek"Carmina Burana", 26 Haziran Salı gecesi Aspendos'ta sanatseverlerlebuluşacak.

Ana teması yazgı, kader ve insanın alınyazısının yükselişleri vealçalışları olan bir perdelik eserde orkestrayı Şef Alexandru Samoilayönetecek.

DUMAN KONSERİ

Rock müziğin sevilen topluluklarından Duman, 24 Haziranda Antalya'da konser verecek. Topluluk, Konyaaltı Açık Hava Tiyatrosu'ndaki konserde,sevilen parçalarını seslendirecek. Konser, saat 21. 00'da başlayacak.

SERGİ

Antalya Devlet Güzel Sanatlar Galerisinde Benan Sümer Atölyesi Sanatçılarının karma resim sergisi 23 Haziranda sona erecek. Galeri, 24Hazirandan itibaren de, Rus Kültür Yılı etkinlikleri çerçevesindedüzenlenen "Rusya'da Yaşanan Anlar" adlı fotoğraf sergisine evsahipliği yapacak. Üç Rus fotoğraf sanatçısının eserlerinden oluşansergi, 10 Temmuza kadar görülebilir.

Antalya'da, "Atatürk ve Cumhuriyet Çocukları" fotoğraf sergisi yarın Atatürk Caddesindeki McDonald's'ta açılacak. Sergide, Büyük ÖnderMustafa Kemal Atatürk'ün Atatürk Vakfı koleksiyonundan seçilen 21 fotoğrafı sergilenecek. Sergi, 11 Temmuza kadar açık kalacak. Sergide,Atatürk'ün 6-12 Mart 1930 tarihleri arasında Antalya ziyareti sırasındaBelkıs Harabeleri'ni gezerken çekilmiş bir fotoğrafı da yer alacak.

Orkun Ozan Sanat Galerisi'nde İstanbul Imoga Grafik Sanatlar MüzesiKarma Resim Sergisi yarından itibaren 10 Temmuza kadar açık kalacak.

Antalya Sanatçılar Derneği Galerisinde 23 Hazirana kadar Antalya Atölyeleri Karma Resim Sergisi ziyarete sunulacak. Galeride 25 Haziran-7 Temmuz tarihleri arasında da ANSAN Koleksiyon Sergisi görülebilir.


17 yıl önce