|

Focan ve Tafenau'dan European Jazz sesleri

Türk ve Avrupalı caz müzisyenlerini buluşturan 'European Jazz Clup' konserleri kapsamında bu akşam Önder Focan ve Raivo Tafenau sahne alacak

00:00 - 5/07/2010 Pazartesi
Güncelleme: 20:40 - 4/07/2010 Pazar
Yeni Şafak
Focan ve Tafenau'dan  European Jazz sesleri
Focan ve Tafenau'dan European Jazz sesleri

1 Temmuz'da muhteşem bir açılışla başlayan 17. Uluslararası İstanbul Caz Festivali tüm hızıyla sürüyor. Geçtiğimiz gün "Caz Vapuru" etkinliğinde New Orleans'tan The Panorama Jazz Band ve caz standartlar?ndan ünlü müzikallere uzanan repertuar?yla İstanbul Saksafon Kuartet'i ağırlayan festival, Türkiye caz sahnesinin en başarılı isimlerini Avrupalı ustalarla özel projelerde buluşturan “European Jazz Club” serisi ile devam ediyor. Festival boyunca devam edecek “European Jazz Club” konserleri Salon'da gerçekleşecek.

Etiknlik kapsamında bu akşam, farklı projeleriyle her zaman beğeni toplayan usta caz gitaristi Önder Focan ve sıcak tonu ve stiliyle övgü toplayan Estonyalı saksafoncu Raivo Tafenau sahne alacak. Jülide Özçelik Band, Maarten Ornstein,Volkan Hürsever, Magnus Lindgren, İmer Demirer, Enrico Rava, Ozan Musluoğlu Quartet ,Tore Johansen, Yaron Herman ve Bora Çeliker, “European Jazz Club” çerçevesinde konser verecek diğer isimler.


Kelainai renklerini seyre buyrun

Antik Çağ ahşap boyama sanatının günümüze ulaşmış en önemli örneklerinden olan Tatarlı Tümülüsü'nün mezar odası resimleri, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı'nın katkılarıyla Yapı Kredi Vedat Nedim Tör Müzesi'nde sergileniyor. 26 Eylül'e dek açık kalacak olan sergi, M.Ö. 5. yüzyılda Anadolu'suna dair önemli veriler sunuyor. “Tatarlı - Renklerin Dönüşü” başlığı altında sergilenen eserler, savaş, tören ve efsane sahnelerinin renkli şekilde resmedildiği eşsiz bir ahşap mezar odası konseptiyle sunuluyor izleyiciye. Pers Krallarının ikamet ettiği Kelainai (Afyonkarahisar) kenti yakınlarında yer alan ve Anadolu'nun kültür mirasının eşsiz parçalarından olan Tatarlı Tümülüsü'ndeki frizler, antik çağ ahşap resim sanatının yegane örnekleri. Yağma edilip yurtdışına kaçırıldıktan 40 yıl sonra ait olduklara yere dönen boyalı frizlerin de yer aldığı sergiyi kaçırmayın.



14 yıl önce