|

Gencay Kasapçı''nın 80''inci yaşı kutlandı

Çağdaş Türk sanatının önemli isimlerinden olan Ressam Gencay Kasapçı, ''Sanatla Bir Ömür'' adlı sergide sanatseverlerle buluştu.

Aa
00:00 - 31/10/2013 Perşembe
Güncelleme: 11:03 - 31/10/2013 Perşembe
Yeni Şafak
Gencay Kasapçı''nın 80''inci yaşı kutlandı
Gencay Kasapçı''nın 80''inci yaşı kutlandı

Çağdaş Türk sanatının önemli isimlerinden olan Ressam Gencay Kasapçı, 65 yıllık sanat birikimini Cennet Kültür ve Sanat Merkezi''nde açılan ''Sanatla Bir Ömür'' adlı sergide sanatseverlerle buluşturdu.

Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin İpek''in katılımıyla açılan sergiyi, gazeteci yazar Beşir Ayvazoğlu ve tiyatro oyuncusu Levent Tülek de ziyaret etti.Çalışmalarını Mersin''de sürdüren sanatçının yağlıboya ve akrilik teknikleriyle oluşturduğu eserleri ve cam boya çalışmalarının yer aldığı serginin küratörlüğünü sanat eleştirmeni Ömer Faruk Şerifoğlu yaptı.

Sanat nasıl olmalı

Şerifoğlu, Kasapcı''nın sanat anlayışından söz ettiği açılışta, ''Bu sergide ''sanat nasıl olmalı'' bunu çok net göreceksiniz. Gencay Kasapcı, beneklerle başlayan sanat yolculuğunu, sonsuzluğa ulaşan soyutlamalarıyla sürdürmeye devam ediyor. Tüm sanatseverleri bu sanat birikimini görmeye davet ediyorum'' diye konuştu. İlk eserlerinden günümüze uzanan çalışmalarının yer aldığı '' Sanatla Bir Ömür'' sergisiyle, sanat serüvenini tümüyle görünür kılan ressam Gencay Kasapçı, resme olan tutkusunu ''Ben 3 yaşımdan beri renklere meraklıyım ve resime ilgiliyim.Çocukken çimleri toplar ve kuruturdum. Onlarla resim yapardım. İtalya''ya gittikten sonra öğrendiklerimin yetersiz olduğunu gördüm. Orada ziyaret ettiğim Hiroşima sergisi beni çok etkiledi. Varolan şeylerin yok olduğunu gördüm. Var ve yok olmak arasındaki ince çizgiyi anladım.''diye konuştu. Noktasal motiflerin bolca göze çarptığı çalışmalarını da '' Çalışmalarımda hep nokta motifleri kullanıyorum. Bu evrende hepimiz birer noktadan ibaretiz'' sözleriyle açıkladı.

''Kültür Sanat etkinliklerimiz devam edecek''

Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin İpek''te sanatçıyı tebrik ederek, 2004 yılından bu yana Küçükçekmece''de kültür ve sanat alanında yapılan çalışmalara dikkat çekti. Küçükçekmece''nin İstanbul''un incisi haline geldiğini belirten İpek, ''50 yıllık alacağımız yolu 10 yılda tahsis ettik. Uluslar arası ve ulusal bazda kültür sanat etkinliklerimize devam edeceğiz'' diye konuştu.

Gencay Kasapcı''nın tamamı kendi koleksiyonundan 80 eserinin yer aldığı sergi, 18 Kasım''a dek CKSM''de görülebilecek.

11 yıl önce