|

Gül'den Ahmet Uluçay'a davet

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, 16 Ekim'de sanatçılar için İstanbul'da düzenleyeceği tebrik resepsiyonunun bir davetiyesi de Kütahya'nın Tavşanlı ilçesine geldi. Bu davetiyenin sahibi ise Tavşanlılı ünlü yönetmen Ahmet Uluçay.

Cihan
00:00 - 24/09/2007 Pazartesi
Güncelleme: 12:28 - 24/09/2007 Pazartesi
Yeni Şafak
Gül'den Ahmet Uluçay'a davet
Gül'den Ahmet Uluçay'a davet

Aralarında edebiyat, müzik, sinema, resim ve tiyatro dünyasından çok sayıda ismin katılacağı resepsiyona 'Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak' filminin yönetmeni 'köylü yönetmen' olarak bilinen Ahmet Uluçay'da çağrıldı.

Ahmet Uluçay'ın bu resepsiyona davet edilmesi ikamet ettiği Tavşanlı'ya bağlı Tepecik Beldesi'ndeki vatandaşlar tarafından sevinçle karşılandı. Vatandaşlar rahatsızlığından dolayı evden dışarı çıkamayan Ahmet Uluçay'ın İstanbul'a çağrılmasını bir umut ışığı olarak görüyorlar. Çünkü sol ayağı tutmayan ve hatırlamakta güçlük çeken Uluçay'ı Abdullah Gül'ün yalnız bırakmayacağına inanıyorlar.

Ülke içinde ve dünyada Türkiye'yi başarıyla temsil etmiş isimlerin çağrıldığı resepsiyona 'Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak' filmiyle Türkiye'nin ve Tavşanlı'nın adını dünyaya duyuran Ahmet Uluçay'ın katılıp katılmayacağı ise merakla bekleniyor.

Aldığı davetiye karşısında rahatsızlığından dolayı buruk bir sevinç yaşayan Uluçay, hayalinde yeni bir film projesi olduğunu ve ayağa kalktığında ilk işinin yeni bir film çekmek olduğunu belirtiyor.

17 yıl önce