|

Hilalin altında saray bahçesinde CAZ

Bu yıl 16 - 23 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Ramazan'da Caz etkinliklerinde Enver İbrahim, Ahmad Jamal ve McCoy Tyner sahne alacak

00:00 - 12/08/2011 Cuma
Güncelleme: 22:11 - 11/08/2011 Perşembe
Yeni Şafak
Hilalin altında saray bahçesinde CAZ
Hilalin altında saray bahçesinde CAZ

Geçen yıl ilki gerçekleştirilen ve uzun yıllar devam edeceğe benzeyen “Ramazanda Caz/ Jazz İn Ramadan” 16 Ağustos'ta başlıyor. Hakan Erdoğan Productions'ın organize ettiği etkinlik bu yıl dinleyicileri saray bahçesinde ağırlıyor. Topkapı Sarayı I. Avlu ve Yıldız Sarayı Has Bahçe'de gerçekleşecek olan festival açılışını, usta sanatçı Tunuslu Enver İbrahim, topluluğuyla birlikte yapacak. Akdeniz, İran ve Tunus Halk müziklerini cazla birleştiren İbrahim'in konseri Topkapı Sarayı Avlusu'nda saat 21.00'de başlayacak. Festivalin takip eden konserini tüm zamanların en önemli piyanistlerinden efsanevi McCoy Tyner verecek. 22 Ağustos'ta Yıldız Sarayı bahçesinde gerçekleşecek olan konserde McCoy Tyner Trio'ya yine kendi alanın en önemli isimlerinden, dünyaca ünlü saksofonist Gary Bartz eşlik edecek. Konser saat:21.30'da başlayacak.

Ramazanda Caz, geçen yılki festivali çok beğenen ve etkinliğe bu yıl da katılmayı talep eden ünlü piyano üstadı Ahmad Jamal konseri ile son bulacak. Miles Davis'in “Tüm ilhamım ondan geliyor” dediği Ahmad Jamal, dünyadaki sayılı caz piyanistlerinden biri. Piyano çalmaya üç yaşında başlayan müzisyen ilk kaydını 1951 yılında yaptı. Birçok önemli caz müzisyenine ilham veren Ahmad Jamal 23 Ağustos'ta saat:21.30'da Topkapı Sarayı I. Avlu'da olacak.

13 yıl önce