|

"Hızır Abi" sahnelerde

İsmini bir sokak kavgasında, bir sokak çocuğunun söylemi ile alan "Hızır Abi" oyununu Hüseyin Kurtça yazdı Seyit Demir ise yönetiyor. Oyun, İBB Fatih Kültür Merkezi'nde tiyatro severlerle buluşacak.

yenisafak.com.tr / kültür sanat
00:00 - 4/02/2014 Salı
Güncelleme: 17:06 - 4/02/2014 Salı
Yeni Şafak
"Hızır Abi" sahnelerde
"Hızır Abi" sahnelerde

Hızır''ın etrafında halkalanmış dostlarını tanıtan oyunun içeriği aile bireyleriyle beraber seyredilebilecek nitelikte…

Kahramanımız "Hızır Abi": Yaptığı şeyleri hesapsız, karşılıksız yapan, bunun için de çok sevilen birisi. Çektiği sıkıntıları başkası çekmesin diye tecrübelerini paylaşıyor. Artı değer üretme, arkasında hoş bir seda bırakma gayretinde daima…

İşyeri sadece bir ekmek teknesi değil. Sanki sosyal sorumluluk projesi merkezi gibi olmuş. Hayat yokuşunda karşılaşıp tanıdıklarının tasalarını paylaşıp azaltıyor, sevinçlerini paylaşıp arttırıyor.

Dikensiz gül bahçesi olur mu hiç?

Mafya varî müteahhitlerle başı belada. Sevgili eşi de çok rahatsız. HIZIR ABİ bunalırken bile ferahlatan bir adamın duygusal, heyecanlı, kıpır kıpır ve komik bir hikaye…

Hüseyin Kurtça''nın kaleme aldığı Seyit Demir''in yönetmenliğini üstlendiği "Hızır Abi"; Muhammet Kınık, Fatih Kurt, Bülent Gençak, Seyit Demir, Sedat Karaer, Murat Tiryaki, Kemal Maden, Metin Tanılmış''tan oluşan kadrosu ile 08.02.2014 (Cumartesi) 09.02.2014(Pazar) günü İBB Fatih Kültür Merkezinde perde açmaya devam ediyor.

Bilgi... Yer: İBB Fatih Kültür Merkezi

Adres: Vatan Cad. Ali Emiri Kültür Merkezi Karşı Sokağı ( Fatih Yeni Belediye Binası Arkası)

Tarih ve Saat: 08.02.2014 (Cumartesi) saat: 20.00''da / 09.02.2014 (Pazar) saat: 15.00''da

10 yıl önce