|

Hong Kong'da Bruce Lee sergisi

Sergilediği inanılmaz kung fu yetenekleriyle zihinlerde silinmez bir yer bırakan, ünlü film yıldızı Bruce Lee anısına Hong Kong'da bir sergi açıldı.

Aa
00:00 - 20/07/2013 Cumartesi
Güncelleme: 14:40 - 20/07/2013 Cumartesi
Yeni Şafak
Hong Kong'da Bruce Lee sergisi
Hong Kong'da Bruce Lee sergisi

Hong Kong hükümeti ve Bruce Lee Vakfı'nın katkılarıyla ölümünün 40. yıldönümü dolayısıyla açılan, "Bruce Lee: Kung fu. Sanat. Hayat" adlı sergide, Lee'nin unutulmaz filmleri arasında yeralan, Ölüm Oyunu'nda giydiği ünlü sarı eşofmanından, yazdığı yazılara ve çizimlerine kadar ünlü yıldızın hayatına ilişkin çok sayıda parça yeralıyor.

Serginin açılışı dolayısıyla düzenlenen törende konuşan ünlü yıldızın kızı ve Bruce Lee Vakfı'nın Başkanı Shannon Lee, Bruce Lee'nin hemen akla gelen filmlerinde sergilediği kung fu yeteneklerinin yanı sıra öğretileri ve hayat felsefesinin de anlaşılmasını ümit ettiğini söyledi.

Babası gibi bir zamanlar uzak doğu döğüş sanatları çalışmış olsa da, 10 yaşında bir çocuğu olan 44 yaşında bir iş kadını olduğunu belirten Lee, pek çok kişinin, babasının uzak doğu döğüş sanatlarındaki yeteneklerini takdir ettiğini ancak onu bir insan olarak derinlemesine tanımadıklarını belirtti.

Lee, babasının aile yönünü, filmlerini yaparken ortaya koyduğu sıkı çalışmayı ve yazdığı şiirler gibi hayatının diğer yönlerini tanıtacak serginin, ünlü film yıldızının "daha eksiksiz bir resmini çizeceğini ümit ettiğini" kaydetti.

ABD'nin San Francisco kentinde dünyaya gelmesine karşın Hong Kong'da yetişen Bruce Lee, şöhretinin zirvesindeyken, vücudunun bir ağrı kesiciye gösterdiği alerjik reaksiyon nedeniyle 32 yaşında hayatını kaybetti.

Büyük Patron, Öfkenin Yumruğu, yönetmenliğini ve senaryo yazarlığını kendisinin üstlendiği Ejderin Dönüşü ve Ölüm Oyunu gibi başarılı filmlere imza atan Lee'nin ölümünden 6 gün sonra gösterime giren Ejder Kalesi ise ünlü film yıldızının en çok tanınan filmi oldu.

Bruce Lee anısına düzenlenen sergide, fotoğraflar, sahne giysileri, videolar ve hatta ünlü yıldızın 3,5 metre boyundaki bir heykelinin de aralarında bulunduğu 600 parça eşya bulunuyor.


11 yıl önce