|

İBB Başkanı "Dünyanın nabzı İstanbul''da atacak"

''İstanbul – Gyeongju Dünya Kültür Expo 2013'' basın toplantısında konuşan Başkan Kadir Topbaş, ''Türkiye''de ilk defa yapılan expo ile doğunun en doğusu ile batısını bir araya gelen tarihi İpekyolu''nu tekrar canlandırıyoruz'' dedi.

yenisafak.com.tr / kültür sanat
00:00 - 16/08/2013 Cuma
Güncelleme: 17:18 - 16/08/2013 Cuma
Yeni Şafak
İBB Başkanı "Dünyanın nabzı İstanbul''da atacak"
İBB Başkanı "Dünyanın nabzı İstanbul''da atacak"

''İstanbul – Gyeongju Dünya Kültür Expo 2013'' basın toplantısı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Gyeongju Belediye Başkanı Yang Sik Choi''nin katılımıyla Çırağan Sarayı''nda gerçekleştirildi. Toplantıda Güney Kore Başkonsolosu Tae-Dong Jeon, İstanbul Vali Yardımcısı Kazım Tekin, Başkan Topbaş''ın Dış İlişkiler Danışmanı Mehmet Duman, İBB Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Kapaklıkaya, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Abdurrahman Şen ve İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanı Ferrah Şarman da yer aldı.

Toplantıda konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Türkiye''de ilk kez bir expo gerçekleştiğini belirterek, ''İstanbul – Gyeongju Dünya Kültür Expo 2013''ün doğunun en batısından doğunun en batısına ticareti ve umutları taşıyan geçmiş yaşamı günümüze taşıdığını söyledi.

Dünyanın nabzı İstanbul''da atacak…

''İstanbul, 35 ülkeden binlerce kişinin katılımıyla 23 gün kültür exposu heyecanını yaşayacak. 35 farklı mekanda 28 farklı etkinlikle doğu ile batının kültürleri buradan dünyaya yansıyacak. Bu etkinliklerle, asırlardan beri gerçek anlamda bir barış kenti olan İstanbul''da bütün dünya kültürlerinin buluşmasını arzu ediyoruz. Binlerce Güney Koreli ziyaretçilerimizin katılımıyla 60 yıllık dostluğumuzun giderek artmasını temenni ediyoruz. Dostluğumuzu pekiştirmek için yerel yönetim olarak her türlü adımı atmaya hazırız.''

İstanbul – Gyeongju Dünya Kültür Exposu''ndan dünyaya barış, hoşgörü ve kardeşlik mesajları vererek, insanlığın ortak değerlerinin bir araya geldiği bir kültür şöleni yaşatmak istediklerine dikkat çeken Topbaş, ''Türkiye''de ilk defa yapılan expo ile doğunun en doğusu ile batısını bir araya gelen tarihi İpekyolu''nu tekrar canlandırıyoruz. Diliyoruz ki bu expo münasebetiyle 23 gün dünyanın nabzı İstanbul''da atsın. Dünyaya barış, kardeşlik ve hoşgörü mesajları buradan verilsin. Çok uzaklarda da olsak insan olarak birbirimize çok yakın olduğumuzu hatırlatsın'' şeklinde konuştu.



11 yıl önce