|

İhsan Deniz: Şair insan

Kamil Doruk
00:00 - 3/05/2014 Cumartesi
Güncelleme: 21:30 - 2/05/2014 Cuma
Yeni Şafak
İhsan Deniz: Şair insan
İhsan Deniz: Şair insan

Bir vefadır yaşamak''a katılmak, katılanlara; bu faaliyete hayat vermek, Bursa''nın/bursalıların hayatına bir fazilet katkısı; bir insanlık basamağı.

Türkiye Yazarlar Birliği Bursa Şubesi'nin Mustafa Baki Efe'nin başkanlığında sürdürdüğü, Osmangazi Belediyesi'nin katkısıyla yaşayan değerleri, vefa hassasiyeti ile anıp, vefayı yaşanır kılmak yolundaki bu faaliyeti ile, İhsan Deniz''in kullandığı has şiir, sahih şiir (ifadesi) ile paralellik hissettim, demek, içimden bir görüntüyü zuhurata getirmek: şiir faaliyet; hayatın/faaliyetin şiiri.

Ondört adet şiir kitabı yayımlamış şair insan İhsan Deniz, ''Bir Şairin Portresi: İhsan Deniz Şiiri ve Poetikası''ında, sahih dostları ile buluştu.

Başta seksenlerin başından beri süregelen kadim dostu Vural Bahadır Bayrıl, seksenli seneler Türkiye şiirine dair elbet ciddi tetkikat sahibi Bâki Ayhan T., şairler Mehmet Solak, Ercan Yılmaz, Mustafa Fırat ve Celal Fedai.. şair Mustafa Muharrem''in oturum idaresinde, ehil olarak şiir, İhsan Deniz şiiri/poetikası üzerine konuştu.

SÜRPRİZ: YENİ KİTAP

Bu vesile ile, Bursa''daki Seyyid Usul Kültür Merkezi, başta İhsan Deniz''in babası Faik Deniz, Metin Önal Mengüşoğlu, Mustafa Kara, Mahmut Kanık, Yasin Doğru.. tam manası ile kibarlar ve sahici insanlar topluluğunu ağırladı, böyle bir bezm-i âleme mekanlık etdi geçen cumartesi. Ve, sürpriz: İhsan Deniz''in o âna kadar bilinmeyen (son/yeni) kitabı Tam çıkışta gelenleri karşıladı... Kitabın mürekkebi kurumadan, şairin kaleminin mürekkebini damlatma imkânı buldu şiir dostları...


10 yıl önce