|

İlk kez Türk gazeteciye ödül

Sakız Adası tarihinde ilk kez bir Türk gazeteciye Onur Ödülü verildi. Türkiye Foto Muhabirleri Derneği üyesi usta gazeteci Denizhan Güzel''e Sakız Adası Ticaret Odası, adanın kültürünü tanıtma ve Türkiye ve Yunanistan arasındaki ilişkilerin güçlenmesi için gösterdiği çabalardan dolayı onur ödülü ve şeref madalyası verdi.

yenisafak.com.tr / kültür sanat
00:00 - 16/01/2014 Perşembe
Güncelleme: 10:52 - 16/01/2014 Perşembe
Yeni Şafak
İlk kez Türk gazeteciye ödül
İlk kez Türk gazeteciye ödül

Her yıl Sakız Adası Ticaret Odası tarafından adaya bir çok yönden katkıda bulunanlara verilen bu ödül bu yıl, Denizhan Güzel''e ve Sakız Adası''ndaki Alfa-Pi Yayınevi sahibi Yannis Panlyos''a layık görüldü. 27 yıllık usta foto muhabiri Denizhan Güzel, bu ödülü alan ilk kez bir Türk gazeteci oldu.

Onur ödülü aldı

Foto muhabiri Denizhan Güzel ödünü Sakız Adası''nda düzenlenen bir törenle aldı. Sakız Adası Ticaret Odası Başkanı Georgoulis Georgios yaptığı konuşmada gazeteci Denizhan Güzel''i komşu ve bir dost olarak tanımladı. Sakız Adası''nı ve kültürünü tanıtmak için çok çaba harcadığını söyleyen Georgios, ''O, bizimle arkadaşlık ilişkileri kurdu. Güzel, adamızı çok seviyor ve sanki bizim gibi burada doğmuş. 1986 yılında Milliyet Gazetesi''nde çalışma hayatına başladığını biliyorum. Güzel, bugüne kadar büyük gazete ve ajanslarda çalıştı ve her zaman iki halk arasındaki ilişkileri güçlendirmeye çabaladı. Bu sebepten dolayı ona bu onur ödülü ve şeref madalyası vermeye layık gördük'' diye konuştu.


10 yıl önce