|

Iraklı ressam Türkiye'de sergi açtı

Irak'taki iç karışıklıktan Türkiye'ye sığınan, savaşta oğlunu kaybeden ressam Nade Adnan, savaş ve manzara resimlerinden oluşan 5. sergisini Sakarya'da açtı.

Aa
00:00 - 12/03/2013 Salı
Güncelleme: 11:42 - 12/03/2013 Salı
Yeni Şafak
Iraklı ressam Türkiye'de sergi açtı
Iraklı ressam Türkiye'de sergi açtı

İç karışıklık nedeniyle Bağdat'tan Suriye'ye kaçan, iki yıl önce de Türkiye'ye sığınan Adnan, Sakarya'da yaptığı 25 resmi Serdivan ilçesindeki alışveriş merkezinde ziyaretçilerin ilgisine sundu.

Adnan, Türkiye'ye gelmeden önce de resme ilgi duyduğunu belirterek, 2002'de Güzel Sanatlar Akademisi'nden mezun olduğunu söyledi.

Savaşta oğlunu kaybettiği için resme ve hayata küstüğünü ifade eden Adnan, Türkçe öğrenerek Halk Eğitim Merkezi'nin (HEM) desteğiyle resim çalışmalarına geri döndüğünü anlattı.

Nade, Irak'ta 4 sergi açtığını ve çeşitli ödüller aldığını dile getirerek, "Burada ilk sergimi açtım. İnşallah daha sonra daha büyük çalışmalara devam etmek istiyorum. Öğretmenlik de yapmak istiyorum. Sakarya'da bana resim aşkını yaşatacak çok fazla veri var. Sakarya, benim için büyük bir çalışma alanı" şeklinde konuştu.

"Irak'ta kalan çalışmalarımın çoğu kan, vahşet ve yıkımlardan ibaret"

Bazı resimlerinin yaşantısını yansıttığına dikkati çeken Nade, ''Sergide Irak'taki olayları kınayan tasarımlarım da yer alıyor'' dedi.

Mülteci olarak yaşamanın zor olduğunu fakat Türk insanının zorlukları aşmasında kendisine yardımcı olduğunu kaydeden Nade, sözlerini şöyle tamamladı:

''Mülteci olmamın zorlukları var ama Sakarya'ya geldiğim için şükrediyorum çünkü burada insanlar çok yardımsever. Bundan sonra yaşantımı Sakarya'da ailemle sürdürmek istiyorum. Irak'ta savaş esnasında yaptığım resimleri maalesef buraya getiremedim. Hepsi orada kaldı. Oradaki çalışmalarımın çoğu kan, vahşet ve yıkımlardan ibaret. Bağdat'taki resim çalışmalarımı ve kullandığım malzemelerin hiçbirini buraya getiremedim.

11 yıl önce