|

İslam'a hizmet ödülleri sahiplerini buluyor

İstanbul Büyük Şehir Belediyesinin sponsorluğunda hazırlanan "Dost" İslam'a Hizmet Ödülleri Peygamberimiz Hz. Muhammed'in doğumunun 1443. senesi vesilesiyle düzenlenecek. Gecenin konusu 'Ashâb-ı Kirâm (Sahabe)' olarak belirlendi.

yenisafak.com.tr / kültür sanat
00:00 - 13/01/2014 Pazartesi
Güncelleme: 16:21 - 13/01/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
İslam'a hizmet ödülleri sahiplerini buluyor
İslam'a hizmet ödülleri sahiplerini buluyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi sponsorluğunda, dört sivil toplum kuruluşuyla (Cenan Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfı, Kerim Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfı, Türk Kadınları Kültür Derneği ve Altay Kültür ve San'at Eğitim Vakfı) müşterek olarak tertiplenen İslâm Peygamberi Hz. Muhammed'in (s.a.s.) doğumunun 1443. yılı vesilesiyle 'Dost' Ödülleri gecesi, Diyânet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'in konuşmasıyla açılacak.

Açılış konuşmasının ardından Doç. Dr. Emin Işık, Ashâb-ı Kirâm'ın özelliklerini, faziletlerini ve meziyetlerini anlatan özel bir konuşma yapacak.

Bu sene 10. defa verilecek olan 'Dost' İslâm'a Hizmet Ödülü'nü yurt dışından 'Women and the Transmission of Religious Knowledge in Islam' adlı kitabıyla ABD'den Doç. Dr. Asma Sayeed'e verilecek. Yurt içinden ise Muhammed Emin Yıldırım'a 'Sahabe iklimi' adlı kitap serisi çalışmasından dolayı ödül takdim edilecek.

Gecede altı yaşındaki 8 çocuk Kenan Rifâî hazretlerine ait Nat-ı Hazreti Nebevî adlı şiiri okuyacaklar. Ödül töreni gelenekselleşen Lâ Edrî grubu konseri ile son bulacak.

Âlemlerin Peygamberi Hz. Muhammed'in (s.a.s.) hoşgörüsünü, herkesi mânâ bayrağı altında toplayan sevgisini idrak etmek amacıyla gerçekleştirilen geleneksel 'Dost' İslâm'a Hizmet Ödülleri gecesi, 18 Ocak 2014 Cumartesi günü İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde saat 18.30'da gerçekleştirilecek.

Dost İslam'a Hizmet Ödülleri

18 Ocak 2014 Cumartesi

Yer: Lütfi Kırdar Kongre Merkezi /Harbiye

Ödül Töreni: 18.30

Giriş: Ücretsizdir / Halka açıktır

Tel: 0216 359 40 91 / Türk Kadınları Kültür Derneği


10 yıl önce