|

İstanbul'da Botan efsanesi rüzgârı esecek

29 Ağustos-1 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek Siirt Günleri kapsamında Siirt''in gösteri sanatları topluluğu ''Botan Efsanesi'' oyunu ile İstanbullulara unutulmaz bir gösteri sunacak.

yenisafak.com.tr / kültür sanat
00:00 - 23/08/2013 Cuma
Güncelleme: 11:42 - 23/08/2013 Cuma
Yeni Şafak
İstanbul'da Botan efsanesi rüzgârı esecek
İstanbul'da Botan efsanesi rüzgârı esecek

Siirt valiliği bünyesinde kurulan Siirt Gösteri Sanatları Topluluğu, ''Botan Efsanesi'' oyunu ile Feshane''de düzenlenecek ''Siirt Günleri''nde İstanbullulara görsel bir şölen yaşatacak. 1 Eylül Pazar günü Haliç Kongre Merkezi''nde sahnelenecek olan Botan Efsanesi, Siirt''in kültür mirasına sahip çıkarak, geçmişten geleceğe yapılan bir yolculuğu konu alıyor.

Botan Efsanesi, birçok türkü ve şiirlere konu olan ve doğal güzelliğiyle büyüleyen Botan Çayından başlayıp, dünyada astronomi bilimi açısından çok önemli bir yere sahip olan Güneş Hadisesi'ni anlatarak, üç dilli şehrin kültürünü yaşatacak…

Ünlü hocalar katkı veriyor

Siirt''in kültürünü tanıtmak amacıyla 12 halk oyunu grubunun seçmelere katılan 250 dansçısı arasından seçilen 40 kişilik ekip ''Siirt Günleri'' içi tüm hazırlıklarını tamamladı. Siirt Gösteri Sanatları Topluluğu Genel Yayın Yönetmeni Sezgin Aydın, Siirt''in binlerce yıllık tarihini, efsanelerini, günümüze kadar gelen ölümsüz kahramanlarını, kültürel dokusunu kendi topraklarına ait dans dili ile sanatsal bir şölen halinde sunmayı amaçladıklarını ifade etti. Sezgin; ''Siirt"in tarihi dokusunu ve kültürel değerlerini dans formunda anlatan bir dans gösterisi hazırlayarak, Siirt turizmine hizmet etmek istiyoruz. Bu amaçla da yapılacak olan tüm ulusal ve uluslararası organizasyonlarda Siirt''in tanıtım yüzü olacağız. Bu çalışmalarımızda alanında isim yapmış birçok hoca bizlere katkı veriyor. Bu süreçte bizlere büyük destek sağlayan Sayın Valimize şükranlarımızı sunuyoruz" dedi.

Siirt gösteri sanatları topluluğuna Hasan Yalnızoğlu, Serdar Sezer, Dinçkal Tunca, Zakir Alp, Murat Acır, Ramazan Kayıkçı ,Behçet Dildirim , Neşe Çakay gibi İstanbul ve Siirt''ten önemli isimler destek veriyor.

11 yıl önce