|

Jason Vieaux İstanbul'da konser verecek

Amerikalı gitarist Jason Vieaux, 25 Mart'ta Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi'nde konser verecek.

Aa
00:00 - 15/03/2014 Cumartesi
Güncelleme: 10:58 - 15/03/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
Jason Vieaux İstanbul'da konser verecek
Jason Vieaux İstanbul'da konser verecek

Zorlu Center PSM'den yapılan açıklamaya göre, Jason Vieaux, 1992 yılında, 19 yaşındayken Guitar Foundation of America (GFA) Uluslararası Gitar Yarışması'nda birincilik ödülünü kazanarak, yarışma tarihinde birincilik ödülü alan en genç sanatçı oldu.

"Salon di Virtuosi Career Grant Ödülü" ile de onurlandırılan Vieaux, Miguel Harth- Bedoya, Jahja Ling, Stefan Sanderling ve Alasdair Neale gibi orkestra şefleriyle birlikte çalıştı. ABD ve yurt dışında solo, oda müziği ve konçerto performansları sergileyen gitarist, Zorlu Center PSM'de İstanbullu dinleyicilerinin karşısına çıkacak.

Jason Vieaux, 25 Mart'taki konseri öncesinde seçeceği 5 gitarist ile bir "Ustalık Sınıfı" gerçekleştirecek. Ustalık Sınıfı'na katılmak isteyenlerin, Jason Vieaux konserine bilet almaları, 20 Mart'a kadar İngilizce CV'lerini, hangi repertuvarla katılmak istediklerini ve varsa demo linki (ses veya video kaydı) ile info@zorlucenterpsm.com adresine iletmeleri gerekiyor.

Başvurular arasından değerlendirme ve seçimin, Jason Vieaux tarafından yapılacağı "Ustalık Sınıfı"na katılım için konsere bilet almak dışında ücret talep edilmiyor. Katılmaya hak kazananlar, 24 Mart'ta internet sitesinde açıklanacak.

10 yıl önce