|

Kedilere aile koruması

Marmaris'in Armutalan beldesindeki Kedi Rehabilitasyon Merkezi'nde gönüllü olarak çalışan Hollandalı öğrenciler, yaz tatillerini buradaki sahipsiz hayvanlarla geçiriyor.

Aa
00:00 - 28/07/2013 Pazar
Güncelleme: 12:52 - 28/07/2013 Pazar
Yeni Şafak
Kedilere aile koruması
Kedilere aile koruması

Her yıl yüz binlerce yabancı turistin tatil için tercih ettiği ilçeye, bazı yabancılar ise sahipleri tarafından sokağa bırakılmış kedilere bakmak için geliyor.

Marmaris-Datça karayolunun Mezargediği mevkisindeki ormanlık alanda bulunan Armutalan Belediyesi Kedi Rehabilitasyon Merkezinde bakılan ve tedavi edilen kedilere, yabancılar da yakın ilgi gösteriyor. İlçede yerleşik yaşayan yabancı uyrukluların desteğinin yanı sıra Hollanda'da veterinerlik eğitimi veren Helicon Velp Üniversitesinde eğitim gören bazı öğrenciler de yaz aylarında tatil yapmak yerine Marmaris'e gelerek barınaktaki kedilerin bakımında yardımcı oluyor.

Armutalan Belediye Başkanı Muhammet Ünlü, belediyelerinin bünyesinde hizmet veren merkezde şu anda yaklaşık 300 kedinin bakımının yapıldığını söyledi.

Tatilde hayvanlarla olmaktan mutlular

Barınakta staj yapan Hollandalı üniversite öğrencileri Mirthe Adelaar, Lisanne Santing ile arkadaşları Mirijam Postma ve Renske Roosma, merkezdeki hayvanlara yakın ilgi gösteriyor. Okul bittikten sonra da hayvanlarla ilgilenmeye devam edeceğini belirten Adelaar, "Barınakta hayvan hastalıkları ve bakımı konularında çok şeyler öğrendik. Hatta acil bir durumda hayvanlara iğne yaparak sağlık müdahalesinde bulunma konusunda bile eğitildik. Tatillerimizi yardıma muhtaç hayvanlarla geçirdiğimiz için kendimizi mutlu hissediyoruz" dedi.

Her gün barınağa 08.30'da geldiğini anlatan Santing de hayvanlara, temizliklerini yaptıktan sonra yiyeceklerini verdiklerini; öğleden sonra da köpekleri gezdirdiklerini dile getirdi.


11 yıl önce