|

Kent Meydanında Dursun Ali Erzincanlı

Kent meydanı bu sefer Ömer Döngeloğlu ve Dursun Ali Erzincanlı'yı ağırladı. Döngeloğlu ve Erzincanlı'yı dinlemek için gelenler meydana sığmadı.

yenisafak.com.tr / kültür sanat
00:00 - 3/08/2013 Cumartesi
Güncelleme: 18:14 - 3/08/2013 Cumartesi
Yeni Şafak
Kent Meydanında Dursun Ali Erzincanlı
Kent Meydanında Dursun Ali Erzincanlı

Ramazan'ın ruhuna uygun etkinliklerin gerçekleştiği Sultanbeyli, bu sefer Ömer Döngeloğlu ve Dursun Ali Erzincanlı'yı ağırladı. Meydanı dakikalar öncesinden dolduran kalabalık alanlara sığmadı. Kent meydanındaki etkinliğe Belediye Başkanı Hüseyin Keskin'in yanı sıra AK Parti İlçe Başkanı Ali Sevinç katıldı.

"Akrabalarınızı Ziyaret Edin"

Teravih sonrası kent meydanında Sultanbeylililerle buluşan Ömer Döngeloğlu, akraba ziyaretinin önemine değindi ve insanoğlunun Allah'tan korkması gerektiğini ifade etti. "Allah size ihsanı emrediyor" diyen Döngeloğlu, "Karşılıksız iyilik yapın. Karşılık beklemeden yapılan işler ihsandır" ifadelerini kullandı. İnsanlığa modern hayat diye her şeyin dayatıldığını söyleyen Döngeloğlu, "Akrabaya el uzatın, yardım edin. Bireyin özgürlüğü diye bizi yalnızlığa ittiler. İnternet başında çocuklarımız altı saat geçirir oldu. Artık sanal varlıklarla dostluk kuran bir gençlik var. Bu gençlik elimizde mayın gibi" şeklinde konuştu.

Akrabaların sık sık çocuklarla ziyaret edilmesi gerektiğini ifade eden Döngeloğlu, "Gittikçe yalnızlaşıyoruz. Batının geleceği günler bu günlerdi. Kadir Gecesi'nde melekler yere inecek. Bu gecede büyüklerinizi ziyaret edin. İnternetten attığınız mesaj duygu içermez, sadece bilgi içerir. Akraba bağını koparmış kişi sırat köprüsünü de koparmıştır" dedi.

Birlik ve Beraberlik Vurgusu

Ömer Döngeloğlu'nun sohbetinin ardından konuşan Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, "Hocamıza konuşmasından dolayı teşekkür ediyorum. Birey olarak hayata nasıl bakmamız gerektiğini hocamız çok güzel ifade etti" dedi. Gündemde olan olaylarla ilgili de konuşan Keskin, "Milletimiz üzerinde birkaç ay önce oynanmak istenen oyunları gördünüz. Her iftar programımızda özellikle üzerinde durduğum konu birliğimiz ve beraberliğimiz üzerine. Ülkemiz ve milletimiz üzerinde bugüne kadar oynanmak istenen oyunları milletimiz bozdu. Ülkemizin şahlanışını durdurmak isteyenlere biz hep birlikte dur diyeceğiz" dedi.

Dünyanın çeşitli yerlerinde Müslümanların zor durumda olduğunu da ifade eden Keskin, alanda bulunanlardan onlara da dua istedi ve her zaman o halkların yanında olacaklarını yineledi.

Kent Meydanında Dursun Ali Erzincanlı Rüzgarı

Dursun Ali Erzincanlı, eşsiz yorumuyla meydan da bulunan coşkulu kalabalığa unutulmaz bir gece yaşattı. Sevilen eserlerini seslendiren sanatçıya alanda bulunanlar çoğu zaman eşlik etti. Hep bir ağızdan söylenen ilahilerin ardından program son buldu.

Belediye Başkanı Hüseyin Keskin program sonunda Ömer Döngeloğlu'na çiçek ve plaket takdim ederken, Erzincanlı'ya da AK Parti İlçe Başkanı Ali Sevinç hediyelerini verdi.

11 yıl önce