|

Kim korkar kötülerden

Oscarlı Kim Basinger gözünü kararttı; "Kutsanmış Çocuk"ta kötülerle savaşıyor. Özel efektli bu korku-gerilim filminde Basinger, insanları Tanrı'ya yönlendirme gücüne sahip küçük bir kızın teyzesini oynuyor.

.
00:00 - 22/04/2001 Pazar
Güncelleme: 12:04 - 17/01/2014 Cuma
Yeni Şafak
Kim korkar kötülerden
Kim korkar kötülerden

"Los Angeles Sırları"ndaki rolüyle 1998 yılında Oscar ödülü kazanan Kim Basinger bir korku-gerilim filmi olan Kutsanmış Çocuk'la sinemalarda. Basinger'in, insanları Tanrı'ya yönlerdirme gücü olan küçük bir kızın cesur teyzesini oynadığı filmin yönetmeni 'The Mask / Maske' ve 'Eraser / Silici' filmlerine imza atan türün usta yönetmenlerinden Chuck Russell.

Altıncı His'in gösterdiği başarının ardından olağanüstü güçlere ve yetilere sahip çocuk filmlerine yönelişin bir devamı sayılabilecek "Kutsanmış Çocuk" özel efektlerle de desteklenerek ilginç bir film hüviyetine bürünüyor. Küçükken korku filmlerinden hoşlandığı için bu filmde oynamak istediğini söyleyen Kim Basinger, filminin başarısından oldukça emin. Filmde küçük kutsanmış çocuğu Holliston Coleman canlandırıyor.

Kötü güçlere karşı cesur teyze

New York'taki bir hastanede hemşirelik yapan Maggie'nin (Kim Basinger) hayatı, kızkardeşi Jenna'nın (Angela Bettis)'in kapısında belirlemesiyle değişir. Jenna, bakması için kendisine Cody isimli küçük bir bebek bırakır ve gider. Aradan altı yıl geçer. Maggie ve Cody (Holliston Coleman) arasında sıkı bağlar oluşur. Fakat Jenna yine ortaya çıkarak Maggie'nin hayatını alt üst etmeye hazırlanmaktadır.

Bu defa esrarengiz görünüşlü kocası Eric Stark da (Rufus Sewell) Jenna'nın yanındadır ve küçük Cody'yi geri istemektedirler. Maggie'nin bu isteği geri çevirmesi onlar için fazla bir şey ifade etmez ve Cody'yi kaçırırlar. Neler olup bittiğini anlayamayan Maggie'nin yardımına gizemli olaylarla ilgilenen bir FBI ajanı yetişir. Cody'nin doğum gününün daha önce kaçırılan başka çocuklarınkiyle aynı olması ajan Travis'in dikkatini çekmiştir. Cody, kötü güçlerin kontrol etmek için yüzyıllarca beklediği olağanüstü güçlere sahiptir ve kaçırılması, sadece iyilikle kötülüğün askerleri arasında çözülebilecek bir çatışmayı doğurur.

23 yıl önce