|

Kısa Film ve Fotoğraf Ödülleri sahiplerini buldu

Uluslararası Kısa Film ve Uluslararası Fotoğraf ödülleri alabilmek için 68 ülkeden 600'e yakın başvuru yapıldı. Uluslararası nitelikteki bir jüri her kategoride ödüle layık olanları belirledi.

yenisafak.com.tr / kültür sanat
00:00 - 10/04/2013 Çarşamba
Güncelleme: 16:23 - 10/04/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
Kısa Film ve Fotoğraf Ödülleri sahiplerini buldu
Kısa Film ve Fotoğraf Ödülleri sahiplerini buldu

Bu yıl ikincisi yapılan Kısa Film Yarışması ve geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da BM Orman Forumu Sekretaryası, Jackson Hole Doğal Hayat Film Festivali ile işbirliği yapıyor. Yarışma kapsamında ormanların güzelliklerini, insanlara ve yaşamlarına sağladıkları katkıları vurgulayan filmlere ödüller veriliyor. Bu yıl ki kısa film festivaline katılan eserler beş ya da daha az süre ile kısıtlanmış bulunuyor. Dereceye giren filmler ilk kez Ödül Töreninde izleyicilerle buluştu.

BM Televizyonu Şube Müdürü Chaim Litewski 'Filmleri izlerken hem tanıdık, hem de yabancı bir dünyaya daldım. Ormanın kokusunu, seslerini, dokunuşunu, renklerini, şekillerini ve orman canlılarını hayal edebiliyordum. Sanki ekranın içindeydim' dedi.

Film festivalinde dereceye girenlerin isimleri sırasıyla şöyle: Güney Afrika'dan Rowan Pybus, ABD'den Paul Rosolie, Peru'dan Elio Alonso Vasquez Miranda, Belçika'dan Sébastien Pins, İngiltere'den Dan Childs ve Nick Werber.

Bu yıl ilki düzenlenen fotoğraf yarışmasında dereceye girenler arasında Türkiye'den de Atakan Baykal yer alıyor. Yarışmada dereceye giren diğer fotoğraf sanatçıları ise Eka Fendiaspara (Endonezya), Riccardo Gangale (İtalya), Olga Lavrushko (Ukrayna), Prasetyo Nurramdhan (Endonezya) ve Pablo Pro (İspanya)'dan oluşuyor. Yarışma ile fotoğrafın anı yakalama ve tarif etmedeki eşsiz özelliğinin ormanlar hakkındaki bilinci artırması hedefleniyor.

11 yıl önce