|

Kışta Tunuslu sıcak caz

00:00 - 10/01/2012 Tuesday
Güncelleme: 23:49 - 9/01/2012 Monday
Yeni Şafak
Kışta Tunuslu sıcak caz
Kışta Tunuslu sıcak caz

Dünyaca ünlü Tunuslu Caz grubu Anouar Brahem Quartet Avea Sıra Dışı Müzik Konserleri kapsamında İstanbul'a geli-yor. Grup, 14 Ocak'ta Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda İstanbullu sanatseverle buluşacak.

SENTEZ USTASI

Anouar Brahem Quartet konserinde, udi Brahem'e; bas klarnette Klaus Gesing, basta Björn Meyer ve perküsyonda Khaled Yassine eşlik edecek. 2009'da çıkan son albümü The Astounding Eyes of Rita'dan başka 7 albümü daha bulunan Anouar Brahem Quartet, konserde klasikleşen eserlerini yenileriyle birlikte dinleyicie sunacak.

Müzik kariyeri boyunca birbirinden başarılı projelere imza atan Anouar Brahem; tüm dünyada Arap, Akdeniz, İran ve Tunus halk müziklerini cazla harmanlama ustalığıyla tanınıyor. 10 yaşında konservatuarda ud çalışmaya, üstat Ali Sriti'den ders almaya başlayan ve aralarında Nuri Bouzid, Ferid Boughedir, Moufida Tlatli, Iachou Shakespeare ve Mohamed Driss'in de yer aldığı yönetmen ve yazarların eserleri için birçok film ve oyun müziği besteleyen müzisyen, Tunus'un en iyi müzisyenlerinden biri olarak kabul ediliyor. “Bir yandan göğe yükselir ve daha fazla yer kaplarken; diğer yandan gelişmeye ve köklerini toprağın derinliklerine gömmeye çalışan bir ağaçtan ilham aldığını” söyleyen Anouar Brahem, ikinci evi diye nitelendirdiği İstanbul'da muhteşem bir konsere hazırlanıyor.

“3. Avea Sıra Dışı Müzik Konserleri” 4 Şubat'ta Bratsch, 10 Mart'ta Mostar Sevdah Reunion ve 27 Nisan'da Susana Baca ile devam edecek.


12 years ago