|

Klasik Müzik Konseri'nde buluştular

Kosova ve Arnavutluk'tan gelen sanatçılar, "Yeni Yıl Klasik Müzik Konseri" kapsamında Trakya Üniversitesi'nde sanat severlerle buluştu.

Aa
00:00 - 31/12/2013 Salı
Güncelleme: 09:37 - 31/12/2013 Salı
Yeni Şafak
Klasik Müzik Konseri'nde buluştular
Klasik Müzik Konseri'nde buluştular

Türkiye Tiran Büyükelçiliği işbirliğinde TÜ Devlet Konservatuvarı Konser Salonunda düzenlenen konserde soprano Elbenita Kajtazi ve bariton Fatjon Mesiti, piyanoda Mennan Berveniku ile farklı dönemlerin bestelerinin aryalarını seslendirdi. Yaklaşık bir saat süren konserde dinleyiciler, sanatçıları ilgiyle dinledi.

Büyükelçilik müsteşarı Sinan Cem Baş, yaptığı konuşmada, sanatsal etkinliklerin Edirne'ye yakıştığını söyledi. Sanatçıların daha önce Türkiye'yi görmediğini belirten Baş, "Sanatçılarımız yeni yıl projemizde ve Balkan şehrinde yer almaktan şeref duyduklarını ilettiler. Çeşitli Balkan ülkelerinde konserler veren sanatçılarımız ile bu konserlerin devamını inşallah getireceğiz" diye konuştu.

Konsere Edirne Valisi Hasan Duruer, TÜ Rektörü Porf. Dr. Yener Yörük, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, öğretim üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

10 yıl önce