|

Komik ve tatlı bir film

En iyi film, kadın oyuncu, yardımcı kadın oyuncu, senaryo ve müzik dallarında Oscar adayı Çikolata, ismi gibi tatlı bir komedi. Lasse Hallström imzalı filmin ağır topları Juliette Binoche ve Johnny Depp.

Remziye İnanır
00:00 - 22/03/2001 الخميس
Güncelleme: 10:07 - 11/01/2014 السبت
Yeni Şafak
Komik ve tatlı bir film
Komik ve tatlı bir film

Lansquenet, henüz doğmamış sakinlerinin bile nasıl bir hayat süreceği çok önceden anlaşılabilecek olduğu, değişikliklere ve dışarıya kapalı bir kasabadır. Yüz yıla yakın bir süredir alışkanlıkların ve geleneklerin hüküm sürdüğü bu kasabada bazı şeyler Vianne Rocher (Juliette Binoche) ile kızı Anoukíun (Victoire Thivisol) gelmeleriyle değişmek zorunda kalır. Vianne Rocher ve kızı, 1959 yılında Fransa'nın bu küçük kasabasına taşınıp bir "çukulata dükkanı" açarlar. Kasabanın dar görüşlü belediye başkanı ve ileri gelenleri dükkanı kapatmak için ellerinden geleni yapar ancak Vianne'in sıcak tavırları, mükemmel çukulata ve şekerlemeleri sayesinde bunu gerçekleştiremezler. Kasabaya gelen yabancı Roux, Vianne ile birlik olup kasaba halkını değiştirmeye çabalarlar. Eski düzeni isteyenler ile yeni zevkleri keşfedenler arasında dramatik bir yüzleşme başlar.

Gösterimde olan filmler içinde hikayesi, oyuncu kadrosu ve Oscar konusundaki iddiasıyla dikkat çeken Çikolata izlenmeye değer bir film. Filmde, anne-kızı canlandıran Vianne Rocher (Juliette Binoche) ile kızı Anouk'un (Victoire Thivisol)'un yanısıra yaşlı çapkın Armande (Judi Dench), onun soğuk kızı Caroline (Carrie-Anne Moss), kederli Josephine (Lena Olin), Josephine'in kaba eşi Serge (Peter Stormare) ve bir gezgin olan Roux (Johnny Depp) insanın yüreğini ısıtan bu hikayenin diğer önemli karakterlerini oluşturuyorlar.

Kasaba için verilen emek

Geçen yıl "The Cider House Rules" filmi ile Oscar'a aday olan yönetmen Lasse Hallström, Juliette Binoche ve Johnny Depp'li "Chocolat" / "Çikolata" ile karşımızda. Damak zevkiyle birlikte yaşam keyfini salık veren Çikolata, bu yıl en iyi film, kadın oyuncu, yardımcı kadın oyuncu, senaryo ve müzik dallarında Oscar adayı olan film mekanı için yapım ekibi epey çaba sarfetmiş. Filmin yapımcıları Lansquenet kasabasının ince ve çekici ruhunun kavranmasını sağlamak için kasabaya büyülü bir gerçekçilik vermeye epey çalışmışlar. Masal kasabası gibi görünen ama karanlık yanları da olan bir kasaba atmosferi oluşturmuşlar. Bunun için yapım tasarımcısı David Gropman, Avrupa'nın çeşitli kasabalarının krokilerini incelemiş ve Flavigny kasabasının aradıkları özelliklere sahip olduğuna karar vermiş. 10. yüzyıla kadar giden bir geçmişi olan Flavigny kasabanın başlıca geçim kaynağı şekerlermiş. Böylece Flavigny kasabası, Lansquenet olmuş. Film çekimine mekan olma fikri kasaba halkı tarafından pek hoş karşılanmayınca bölgenin sinemaya düşkün baş rahibi olaya el koymuş ve halkı ikna etmiş.


٪d سنوات قبل