|

Korkunun güldürüsü

Hayalet Avcıları'nın yönetmeni Ivan Reitman'ın elinden çıkan Evrim gösterime girdi. Film, uzaydan gelen yaratıklarla baş etmeye çalışan bilim adamlarının maceralarını komedi tarzında aktarıyor

.
00:00 - 22/07/2001 Pazar
Güncelleme: 17:38 - 21/05/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Korkunun güldürüsü
Korkunun güldürüsü

Daha önce çok sayıda komediye imza atan yönetmen-yapımcı Ivan Reitman'ın 50'li yıllarda çokça çekilen, uzaylıların dünyayı işgal edişi konulu filmlerle dalga geçen filmi Evrim gösterime girdi. Julianne Moore, David Duchovny ve Orlando Jones'un başrollerini paylaştığı filmde bazı karakterler tamamen sanal. Yani görsel efekt harikası!

Hayalet Avcıları 1 ve 2'yi de yöneten Reitman, Evrim'de büyük bir felaket senaryosunun içinden korku öğleri taşıyan sahneler de, kahkahaya endeksli sahneler de çıkarmayı başarıyor.

Gökten meteor düştü!

Arizona'da Glen Kanyonu. Gece çölde yaklaşmakta olan itfaiyecilik sınavına hazırlanan Wayne bir meteorun düşüşüne şahit olur. Ertesi gün, biyoloji hocası Dr. Ira Kane ve coğrafya öğretmeni Harry Block bir mağaranın dibine sıkışıp kalmış olan meteora ulaşmak üzere kolları sıvarlar. Parça örneği almak istediklerinde meteordan sızan mavi bir sıvıyı farkederler. Sıvının içinde, gözlerinin önünde inanılmaz bir hızla evrimleşen tek hücreli yaşam formları bulunmaktadır. Nobel Ödülü alacakları hülyası birden bire, korkunç bir hızla gelişerek yayılmaya başlayan bu uzaylıların kontrolden çıkması ve ordunun olaya el koyması ile uzak bir rüya oluverir.

Ana özelliği: Komedi

David Diamond ve David Weissman tarafından senaryolaştırılan filmin hikayesi Don Jakoby'e ait. Korku öğeleri taşısa da Evrim'in "ana özelliğinin komedi" olduğunu vurgulayan yönetmen Reitman şunları söylüyor: "Ama bu tür bir filmde bilim kurgu yönlere de gereken ağırlığı vermek en az komedi yönünü vurgulamak kadar önemlidir. Film hem komedi hem de kurgu olduğu için bilim yönü biraz karışık ve abartılı, ama gerçekler üzerine temellendirilmiş. İzleyicinin filmin havasına kapılıp gitmesi için onlara bir şeyler ifade etmeli. Hep fantastik olan ile saçma olan, geniş olmak ile gerçekçi olmak arasındaki dar çizgide yürümeye çalışmışımdır."

X Files / Gizli Dosyalar'dan tanıdığımız David Duchovny, filmde meteorun uzaylı kaçaklarını ilk keşfeden ve tehlikeyi ilk kavrayan bilim adamı Dr. Ira Kane'i canlandırıyor. Ridley Scott'ın büyük çıkış yapan son filmi Hannibal'de FBI ajanı Clarice Starling rolünde gördüğümüz Julianne Moore ise salgın hastalıklar uzmanı Allison'ı canlandırıyor.

23 yıl önce