|

Koro Festivali Antalya Konservatuvarı ile başlıyor

Bu yıl 5''incisi düzenlenen Antalya Uluslararası Koro Festivali başladı. Festival boyunca 6 ülkeden 10 koro, Antalya Kültür Merkezi (AKM)'nde konser verecek.

Cihan
00:00 - 4/04/2013 Perşembe
Güncelleme: 17:57 - 4/04/2013 Perşembe
Yeni Şafak
Koro Festivali Antalya Konservatuvarı ile başlıyor
Koro Festivali Antalya Konservatuvarı ile başlıyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi''nin, Smarts Organizasyon ile birlikte gerçekleştirdiği 5''inci Antalya Uluslararası Koro Festivali, AKM Aspendos Salonu''nda düzenlenen açılış konseriyle başladı. Bu yıl 6 ülkeden 10 koronun katıldığı festivalin ilk konserini, Antalya Büyükşehir Belediyesi''ne bağlı İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı Korosu verdi. Koro, şef Nikolay Merdzhanov yönetiminde geleneksel halk ezgilerini seslendirdi. 4 gün sürecek festivalde Almanya, Sırbistan, Türkiye, Belarus, Bulgaristan ve Makedonya''dan gelen yetişkin, genç ve çocuk koroları sahne alacak.

Konserler, AKM Aspendos ve Perge Salonu''nda gerçekleştirilecek. Festivalin açılışında bir konuşma yapan Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Adem Akyürek, birçok sanat dalında gerçekleştirdikleri kültürel hizmetler arasında koro festivalinin özel bir yeri olduğunu söyledi. Festivalde bu yıl ayrıca, 3 kategoride yarışma düzenlenecek. 6 Nisan Cumartesi günü saat 12.00''de başlayacak yarışma programına katılım serbest olacak.

11 yıl önce